Konečně: LG Optimus 2X, 3D a Black dostávají Android Gingerbread

10

Před nedávnou dobou jsme vás informovali o odložení aktualizace Androidu 2.3 na prosinec letošního roku. Nyní je situace zcela jiná, vypadá to, že výrobce dostojí svým dřívějším slibům. Podle tvrzení samotného LG na Facebooku začne s uvolňováním Androidu 2.3 již začátkem listopadu.

LG Optimus 2X - oficiální fotografie
Čtěte: Recenze LG Optimus 2X – Dvoujádrový velikán

V současnosti má výrobce LG mezi uživateli asi nejhorší pověst, co se týče podpory svých zařízení. Není divu, z jeho strany jsme slyšeli již několik termínů, které vždy byly posunuty. Poslední zprávy hovořily o aktualizaci na Android 2.3, která měla přijít na podzim letošního roku, konkrétně jsme se ji měli dočkat v říjnu. Nakonec LG změnilo své stanovisko na termín prosinec s odůvodněním, že musí být aktualizace v souladu s potřebami operátorů.

LG Optimus 3D - oficiální fotografie
Čtěte: Recenze LG Optimus 3D – řekněte WOW!

Na sociální síti Facebook korejského LG se objevila příznivá zpráva. V dané zprávě výrobce prohlašuje, že počínaje 1. listopadem začíná s uvolňováním aktualizace na vyšší verzi Androidu 2.3 pro Optimus 2X. Majitelé Optimusu 3D by si měli zaškrnout datum 21. listopadu a nakonec mohou jásat i majitelé Optimusu Black , kteří se 28. listopadu. Je však nutno dodat, že výše uvedená data jsou pouze nejdřívější termíny a konkrétní datum, kdy bude možné updatovat váš telefonu bude záviset na operátorovi, konfiguraci telefonu a dalších aspektech. Není tak vyloučeno, že někteří uživatelé se dočkají až v prosinci. Suma sumárum, výrobci tak trvala příprava aktualizace na vyšší verzi více jak půl roku. Aktualizaci bude možno provést skrze oficiálního klienta LG Mobile Support Tool. Uvidíme, jak bude výsledná verze odladěná a co přinese nového. Za výrobce LG doufáme, že si dal záležet a nevypustí tak neodladěnou verzi. Osobně aktualizaci vyzkoušíme a přineseme vám detailní přehled novinek a změn.

Zdroje: facebook.com

Diskuze ke článku
Petr
no ty vole... pardon, ale to je překvapení, ještě když překvapí s ICS a bude to ideální a zažehnají aspoň sílící hlasy proti politice LG
Juraj
Som vlastníkom LG Optimus ME neviete kedy bude aktualizácia uvolnená pre tento telefon ?
Harry
Měl jsem LG GW620 se Stock ROM 1.5 :-D, od té doby vím, že už nikdy do LG nepůjdu. Google Nexus S :)
Jarda
Nojo, tak tu máme 2.1.2012 a GB pro Blacka stále nikde... :-(
A to srandisti z LG "vyhrožují", že bude i ICS :-)))

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze