Hybridní LG Optimus Vu se bude prodávat i v elegantní bílé

Hybrid chytrého telefonu a tabletu Optimus Vu od jihokorejského výrobce LG letos na světovém mobilním kongresu v Barceloně zaujal odborná média i širokou veřejnost. Nyní se svým potencionálním zákazníkům představuje také v bílém barevném provedení.

Jihokorejská centrála LG dnes oficiálně oznámila, že tableto-telefon Optimus Vu se nakonec oproti prvotním oznámením nebude prodávat pouze v jediné, černé barevné variantě, ale přidá se k ní ještě elegantní bílá. Na korejském trhu už se přístroj nějaký ten pátek prodává. Od příštího týdne by tedy měly být v prodeji obě barevné modifikace. Bílá varianta bude cílena především na okruh uživatelů z řad něžného pohlaví a také teenagerů. Prodávat se v Koreji začne nejdříve u operátora SK Telecom.

LG Optimus Vu

Výrobce se bohužel v tiskovém oznámení ani slůvkem nezmínil o tom, kdy a za jakou, alespoň orientační cenu, se Optimus Vu dostane, ať už jakémkoliv barevném provedení, i na ostatní světové trhy kromě Jižní Koreje. Pojďme si tedy alespoň v rychlosti připomenout nejdůležitější vlastnosti tohoto přístroje.

Neobvyklé LG Optimus Vu jsme si vyzkoušeli na MWC 2012 v Barceloně

Tip! LG Optimus Vu: natočili jsme netradiční tabletofon v Barceloně

Jak už jsme si řekli, jedná se o zařízení, které nelze s jeho rozměry jednoznačně zařadit. Figuruje totiž na pomezí mezi malým tabletem a velkým telefonem. To ale není vše, čím Optimus Vu jaksi vystupuje z řady. Jeho displej má totiž velice netypický poměr stran 4:3, a to samé lze říct i o jeho rozlišení XGA, tedy 1 024 × 768 pixelů, které jsme v displejích mobilních telefonů snad ještě neviděli.

To, jak (ne)pohodlně se přístroj ovládá, jsme si vyzkoušeli na veletrhu MWC 2012 ve španělské Barceloně, kde byl také oficiálně poprvé ukázán veřejnosti. Podrobnější informace o jeho hardwarové i softwarové výbavě najdete v tabulce hned pod tímto odstavcem a také v našem podrobném preview.

Technické parametry LG Optimus Vu:

Kompletní specifikace
Konstrukce139,6 × 90,4 × 8,5 mm, 168 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (1 024 × 768 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus
ChipsetQualcomm S4 MSM8960, CPU: 2×1,5 GHz
Paměťvnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/, Bluetooth: ?, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor2 080 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostbřezen 2012, ?

Zdroje: lgnewsroom.co, gsmarena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze