LG Optimus LTE Tag odhalen, představí se na výstavě MWC

Tentokrát tu máme opět špičkový kus hardwaru od předního výrobce, který se nemohl dočkat výstavy. LG ještě před Barcelonou odhalilo další přírůstek do rodiny svých LTE přístrojů, Optimus LTE Tag, který rozšíří možnosti této třídy v novém a stylovém hávu. Designu by neměly ustupovat ani specifikace.

LG Optimus LTE Tag je variantou modelu Optimus LTE a nově přinese svému uživateli NFC včetně propracované interakce. Ta bude probíhat prostřednictvím specifických nálepek (tzv. tagů), jak napovídá již samotný název. Stejně, jako v případě dodatečného příslušenství výrobce Sony, který před nějakou dobou představil Xperia Smart Tags pro model Xperia S, bude Optimus LTE Tag využívat tyto nálepky pro bezdrátovou komunikaci a přístup k nastavení.

Stačí mávnout telefonem přes nálepku a ihned se aktivuje připravené nastavení, jehož přizpůsobení a využití je takřka nekonečné. Můžete to využít v práci, kde se automaticky nastaví tiché vyzvánění či Wi-Fi pro příjem emailů, v autě naopak aktivujete GPS navigaci a Bluetooth pro komunikaci se sluchátkem. Výběr je zcela na vás.

„Naším cílem je nabídnout v roce 2012 nejširší škálu LTE smartphonů na trhu,“ nechal se slyšet Dr. Jong-seok Park, prezident společnosti LG Mobile Communications. „Optimus LTE Tag není jen vizuálně vylepšenou verzí modelu Optimus LTE, přináší mimo jiné také inovativní a praktické služby a vlastnosti, které podle nás opravdu dělají smartphony tím, čím jsou.“

TIP: Přečtěte si také více o tabletu LG Optimus Pad LTE.

Interakce s nálepkami rozhodně nebude jedinou zábavou majitele. Pod kapotou totiž novinka schovává rychlý dvoujádrový procesor s taktem 1,2 GHz, IPS displej s rozlišením 800 x 480 pixelů a úhlopříčkou 4,3 palce, 5 MPx fotoaparát s autofocusem a LED bleskem a integrované úložiště o velikosti 16 GB.

Základní vlastnosti modelu

  • Dvoujádrový procesor s taktem 1,2 GHz
  • IPS displej, 4,3 palců, 800 x 480 pixelů
  • operační systém Android 2.3 Gingerbread
  • 5 Mpx fotoaparát s AF-LED bleskem, 1,3 Mpx přední kamerka
  • baterie s kapacitou 1700 mAh
  • LG Tag+, DLNA, MHL, Wi-Fi, Bluetooth, GPS

LG Optimus LTE Tag je v současné době oznámen pouze pro Jižní Koreu. Celosvětové verze se možná dočkáme na MWC již za několik dní.

Zdroje: engadget.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze