Koronavirus zasáhl také akcie Applu. Propadly se téměř o 5 %

Koronavirus zasáhl také akcie Applu. Propadly se téměř o 5 %
Fotografie: Reuters
  • Propad zasáhl také další společnosti, jako je například Amazon nebo Alphabet
  • Podle analytiků se trh vrátí do normálu, jakmile se podaří koronavirus dostat pod kontrolu

Akcie společnosti Apple ztratily 4,75 % ze své hodnoty v důsledku zákeřného koronaviru, který způsobuje paniku po celém světě. Světová zdravotnická organizace (WHO) navíc varovala před tím, že šíření koronaviru brzy dosáhne bodu, kdy jej bude možné označit za pandemii.

Pandemie je, přestože nemá tento termín žádnou pevně stanovenou definici, epidemie velkého rozsahu, která zasahuje velkou plochu území (obvykle napříč různými kontinenty).

S rychlým šířením koronaviru v Číně a evidencí přítomnosti tohoto viru i v dalších zemích včetně USA a Evropy se promítla nejistota budoucího vývoje také na trh s akciemi, kde spolu na prvních příčkách dlouhodobě soutěží Amazon, Microsoft, Apple a další technologičtí giganti. Podle informací Business Insider podobná situace zasáhla i Amazon nebo Alphabet (mateřskou společnost Googlu), i když ne v tak velkém měřítku.

Analytici a investoři však věří, že je tento propad pouze dočasný a vše se vrátí do normálu, jakmile se podaří koronavirus dostat pod kontrolu.

Diskuze ke článku
Nguyen
Jezte ze nebit kolona u me ve vecerka pak mela spatne plodeje jago aple
Carda
U vás ve večerce máte i nudle nebo i normální nudle v poměru 16:9?
duch
htcjirka určo stříká do trenýrek :D
Carda 16:9®
Já už mám nudli místo mozku.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze