Pasažéři izolovaní kvůli koronavirusu na palubě lodi obdrželi iPhony

24
Pasažéři izolovaní kvůli koronavirusu na palubě lodi obdrželi iPhony
Fotografie: @rmrdnl
  • Několik tisíc pasažérů je drženo u japonského přístavu v karanténě
  • Japonská vláda se rozhodla jim poskytnout 2 tisíce nových iPhonů
  • Sloužit mají ke snazší komunikaci s lékaři na pevnině

Řádění koronavirusu je na denním programu posledních týdnů. Zásadně se promítlo také do světa mobilních telefonů. Například zcela zrušen byl veletrh MWC pořádaný pravidelně každý rok v Barceloně. Mnohem hůře na tom jsou však cestující na jedné výletní lodi, které kvůli koronavirusu již více než týden drží v karanténě u jokohamského přístavu, o čemž píše 9to5mac.com. Na palubě se údajně nachází více než 3 tisíce lidí a dle Facebooku ČT 24 se nákaza potvrdila u více než 350 z nich.

Nepříjemnou situaci samozřejmě řeší japonské ministerstvo zdravotnictví. To aktuálně rozhodlo, že na loď pošle dodávku 2 tisíc nových iPhonů, které bezplatně rozdá mezi pasažéry. Předpokládá se, že v každé kajutě by měl být minimálně jeden telefon. Pokud si říkáte, že nový iPhone nemocným asi příliš neuleví, máte pravdu. Telefony nejsou určeny pro zábavu, nýbrž pro usnadnění komunikace s lékaři na pevnině. Pravým důvodem jejich potřeby je totiž speciální aplikace ministerstva, přes kterou mohou lidé chatovat s lékaři a získat potřebnou podporu.

Okamžitě se nabízí otázka, proč si danou aplikaci lidé nestáhnou do svých telefonů. Většina z nich jistě smartphone vlastní. Důvodem je fakt, že zmíněná aplikace je dostupná pouze v japonských mutacích obchodů Google Play a AppStore. Spousta pasažérů na lodi je ze zahraničí a nedisponuje japonskou SIM kartou. Z tohoto důvodu bylo snazší poskytnout telefony s danou aplikací. Otázkou zůstává, zda vybraným pasažérům zůstanou napořád, či nikoliv.

Diskuze ke článku
Marky Mark
Tak to by si to kdejaký pacient, typu ofečka jablečná, rád s nima vyměnil, protože to se vyplatí.
Offečka Jablečna
Chtěla jsem napsat, pozor, kecy závistivých drojdařů, kteří si na svůj čínský zázrak museli vzít úvěr u providentu, za 3, 2, 1..., ale předběhli jste mě.
Lock
Marky Mark: No to neni nic noveho kdyz sou tihle tupci schopni zaplatit ledvinou... takze chripka je jeste fajn. Nicmene redakce dala hezky obrazek iPhonu 11 ale schvalne nedodala ze se jedna o varku NOVYCH iPhone 6s. Takze pokud chudaci neumrou na Covid 19 tak umrou na rupnuti cevky v hlave...
Jirka
Promiňte, ale už v samotném nadpisu máte několik pravopisných chyb.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze