Apple přišel o prvenství. Microsoft se stal nejhodnotnější firmou na světě

7
Apple přišel o prvenství. Microsoft se stal nejhodnotnější firmou na světě
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Apple žebříčku kraloval po dobu sedmi let
  • Na předních příčkách se dále umístil Amazon, Facebook či Alphabet

Podle dnes zveřejněného PwC Global Top 100 se stal Microsoft opět nejhodnotnější společností světa, a překonal tak Apple, který žebříčku kraloval po dobu sedmi let. Společnost s logem nakousnutého jablka redmondský softwarový gigant překonal o sedm miliard dolarů, tedy přibližně 160 miliard korun.

Úspěch Microsoftu přinesly podle reportu PwC zejména cloudové služby, po kterých v poslední době roste poptávka. Na prvních šesti příčkách dále najdeme Alphabet (který vlastní Google), Amazon nebo Facebook a vůbec poprvé se v žebříčku 100 nejhodnotnějších firem objevila i společnost ze Saudské Arábie.

Diskuze ke článku
Porydge
Doufám, že se budou dál propadat dokud si neuvědomí, že astronomická cena nedělá zboží luxusním.
Pravdomluva
Jablko dozrálo, je na čase aby spadlo ze stromu.
R
To že se vysral na mobilní divizi mu ale neodpustim.
Joe Black
Joe Black
Vzhledem k tomu, jak se vyvíjí portfólio M$, mi spíš přijde, že není třeba ani tak růst, jako spíš neklesat jako konkurence.
Apple konečně začal rozšiřovat svou působnost mimo iPhony, takže existuje šance, že úspěch M$ může být krátkodobý a Apple se po té jejich stupidní televizi a dalších hovadinách vrátí zpět.

Pro mě osobně bude zajímavé pozorovat, zda se možný pokles Apple promítne do kvality (zvýšené kvality) jejich produktů nebo vztahu k zákazníkům (opravy).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze