Microsoft odhaluje, jak bude fungovat Surface Duo se 2 displeji

12
Microsoft odhaluje, jak bude fungovat Surface Duo se 2 displeji
Fotografie: Microsoft
  • Vydal potřebné SDK balíčky pro vývojáře
  • Nadále platí, že finální produkt dorazí až koncem roku

Zkraje října loňského roku Microsoft překvapil poodhalením zařízení Surface Duo, které je vlastně dalším počinem americké společnosti na poli mobilních telefonů. Na první pohled tak ale zdaleka nevypadá. Základem jsou totiž dva 5,6palcové displeje, které lze složit a celé zařízení zavřít. Microsoft se však elegantně vyhnul případnému ohybu panelů. Produkt však odhalil velmi brzy a rovnou oznámil, že se do prodeje dostane až v závěru roku 2020.

Nyní však skrze své stránky microsoft.com vypustil nezbytné náhledy SDK balíčků pro vývojáře. Surface Duo běží na Androidu, a vývojáři tak nyní získávají kompletní představu o tom, jak bude možné využívat dvou displejů. Vše bylo nutné vypustit s předstihem, aby byl dostatečný čas na optimalizaci aplikací třetích stran. V prvé řadě bude možné volit typ zobrazení aplikace. Otevřít ji budete moci v rámci samostatného okna, na jednom displeji, případně má aplikace možnost zobrazení přes oba displeje současně. Aplikace bude možné rychle přepínat mezi displeji prostým tahem. Příklad svižné a rychlé práce můžete vidět na videu níže.


Diskuze ke článku
G
Aj toto video samotné ukazuje, aký nezmysel je to z ergonomického hľadiska. V drvivej väčšine situácii chce človek používať len jednu aplikáciu, a preto skladacie zariadenia majú zmysel len bez tej medzery a s ohybným displejom. Všade, kde je toto zariadenie ukazované, používa užívateľ len jednu aplikáciu v daný čas a druhý displej nemá využitie, potom prejde na druhý displej a prvý nemá využitie.
Mara
Hovadina, dva displeje vedle sebe mely snad nejaky smysl v dobe, kdy neexistoval ohebny displej, navic tyto notebooky/tablety se davno vyrabely nebo vyrabi a nejakeho vyrazneho uspechu jsem si nevsiml, např.Acer Iconica Dual Screen, Lenovo Yoga Book. Na druhou stranu porovnejte s nejnovejsim "ohebnym" notebookem Lenovo ThinkPad X1 Fold k videni na CES 2020, to je jina kava.
Odur
Mne sa táto myšlienka skladania smartfónu od Microsoftu páči. Displeje zatiaľ nemáme na takej úrovni, aby tam nebolo "ale". Krytie je len plast + únava materiálu. Aj Motorola Razr vyzerá cool, ale je to ešte stále len tech demo.
Márv
Za mňa je to super riešenie a určite to bude parádny stroj, asi to bude môj ďalší telefón keď sa dostane na trh a cena sa trocha zrovná.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze