Kdo s koho: srovnání procesorů Galaxy S7 v AnTuTu

30

Procesory v mobilních telefonech jsou s každým rokem výkonnější. Aktuálně se boj strhl mezi procesory od Qualcommu, Samsungu a Applu. Jednou z možností, jak procesory navzájem porovnat, je podrobit je shodnému benchmarku.

Samsung Galaxy S7

Takové výsledky aktuálně poskytl benchmark AnTuTu ve verzi 6.0. Na vrcholu pomyslného žebříčku, který je nicméně nutné brát s rezervou, stanul procesor Qualcomm Snapdragon 820 s výsledkem přes 136 tisíc bodů. Na druhé místo dosáhl procesor Apple A9 se ztrátou necelých čtyř tisíc bodů. Těsně za procesorem od Applu pak vidíme nejnovější počin od Samsungu, konkrétně procesor Exynos 8890, který je použit v Samsungu Galaxy S7. Lze tak říci, že trojlístek procesorů je velmi vyrovnaný. Čtvrtou příčku bere vrcholný model od Huawei, Kirin 950, avšak ten má na vedoucí trojici již výrazný odstup.

TIP! Testujeme špičkový Samsung Galaxy S7: průběžně aktualizovaný blog

AnTuTu 6.0

AnTuTu poskytlo také zajímavé výsledky při porovnání grafického výkonu. Tomuto přehledu jednoznačně vládne Snapdragon 820 s více než 55 tisíci body. Na druhém místě je s větším odstupem Apple A9, následovaný Exynosem 8890, kteří získaly 39 tisíc, respektive 37,5 tisíc bodů. Zde si tedy můžeme trošku postesknout, že se na náš trh dostává Samsung Galaxy S7 s Exynosem namísto se Snapdragonem. Za povšimnutí stojí, že procesor Huawei Kirin 950 v grafickém výkonu výrazněji zaostává a dokázaly jej předhonit i starší procesory typu Snapdragon 810 či 805 nebo Apple A8.

Nepřehlédněte: Vyzvedneme, zapůjčíme, opravíme. Galaxy S7 má prémiový servis

AnTuTu 6.0

Zdroje: antutu.com

Diskuze ke článku
Dan
Chyba v nadpisu. Spravne je kdo z koho
Marek
Takže záver? Môže to byť každému úplne jedno. Kým dôjde S7 s Exynosom grafický výkon, budete mať už druhý/tretí mobil.
N7610
Tak to by měla být s7 s exynoxem alespoň o 6k levnější né ?? :-)
FooG
Prakticky je to svým způsobem úplně jedno. Ale jako PR nic moc...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze