K nákupu v hypermarketech Globus bude stačit jen mobil a aplikace

7
K nákupu v hypermarketech Globus bude stačit jen mobil a aplikace
  • Globus nadále prohlubuje nakupování bez front u pokladen
  • Díky nové aplikaci již nebudete potřebovat skener dostupný před vchodem do prodejny
  • Čárové kódy budete skenovat přes aplikaci pro Android a iOS

Globus již v roce 2013 spustil službu Scan&Go pro samoobslužné nakupování. Před vchodem do hypermarketu si uživatel vypůjčil jednoduchý skener, kterým načítal veškeré zboží. To následně mohl ukládat přímo do své tašky. U speciální poklady již pouze nechal načíst celý nákup ze skeneru a rovnou zaplatil. Během loňského roku byl tento nákupní systém zaveden ve všech Globus prodejnách v České republice. Pro letošní rok se společnost rozhodla zajít dále a připravila speciální aplikaci Scan&Go pro operační systémy Android a iOS.

Aplikace Globus Scan&Go v mobilu

Jak nakupovat s aplikací Scan&Go ve vašem telefonu?

  • 1. Stáhnete si aplikaci z obchodu Google Play či AppStore
  • 2. Načtete kartu Globus Bonus (jen jednou, aplikace v mobilu si ji pak už při dalších nákupech pamatuje)
  • 3. Načtete QR kód Scan&Go, který je k dispozici jak u vstupu na nákupní plochu, tak i po vnitřních plochách v hypermarketu (s mobilem lze tak zahájit nákup kdykoliv, aniž by se zákazník musel vracet pro skener a QR kód ke vstupu na nákupní plochu)
  • 4. Skenujete čárové kódy, nákup ideálně ukládáte rovnou do vaší tašky
  • 5. U pokladny naskenujete kód pro ukončení nákupu a zaplatíte

Rozšíření služby samoobslužného nakupování je přirozeným vývojem. Globus uvádí, že ačkoliv má ve svých 15 prodejnách 1 600 skenerů Scan&Go, jsou například před státními svátky zcela rozebrány. Proto se rozhodl uvést také mobilní aplikaci. Současně je tento styl mezi nakupujícími poměrně populární. Podíl na prodeji skrze skenery činí již 20 %. Mobilní aplikace je aktuálně pilotně k dispozici v prodejně v Praze Čakovicích. Při nakupování nebudete spotřebovávat ani svá data z balíčků, neboť prodejny jsou pokryté bezplatnou Wi-Fi sítí.

Stáhnout Globus Scan&Go v mobilu

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
ANO
Jsem rad, ze neni aplikace pro windows, byl bych jiste v pokuseni to zkusit a posledne jsem si prave zvykl na ten skenr a presne jsem si rikal, jaka strasna otrava musi byt ten pilot v tescu kde musi pouzivat telefon k zamerovani kodu a nemet ho kde odlozit, to by byla strasna votrava:o) Neni nad laser, ktery ma na kosiku drzak:o) Tohle budoucnost proste nema. Prijdu, z mobilni penezenky cvaknu kod, rozsviti se mi skener, ktery dam do drzaku na voziku a uz jen pipam, zadne zamerovani kodu, pipnout jde i z metrove vzdalenosti okamzite. Jedine zlepseni bych uvital, kdyby se tam dal uz doma na globus ucet nahrat nakupni seznam, ktery bych si jen ve skeneru odskrtaval:)
Řezňýk
Dávám tomu měsíc, maximálně dva, než čórkaři přijdou na způsob, jak to obejít.
Vojta Vilímec
Vojta Vilímec
Super, hned jdu do Globusu vyzkoušet to. Jsem rád, že je Globus tak pokrokový obchod :)
Jarek
Dobrý den, prosím nemáte tu někdo zkušenosti se čtečkou čárového kódu?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze