Jednoduchý launcher Evie nabízí pěkný vzhled i užitečné funkce

Android aplikace týdne
5
Jednoduchý launcher Evie nabízí pěkný vzhled i užitečné funkce
  • Dnes si představíme jednoduchý, ale o to zajímavější launcher pro váš Android s roztomilým jménem Evie
  • Nabízí nejen prostý a pěkný vzhled odkazující na Pixel Launcher, ale také možná až překvapivé množství nastavení
  • Navíc je tento launcher v obchodě Google Play zcela zdarma a kompletně bez reklam

Evie Launcher – Android aplikace týdne

Hned na první pohled je inspirace vývojářů jasná. Vzhled launcheru je vlastní variací na Pixel Launcher od Googlu, ale není to prostá kopie, kterých je v obchodě Google Play plno. Grafika má vlastní styl a třeba ani takové swipenutí do Google Now z hlavní obrazovky tu nenajdeme. Je tu však například globální vyhledávání napříč systémem i internetem nebo šuplíček všech aplikací přístupný pouhým gestem. Ten má v základu formu seznamu, ale stačí klepnout na ikonku v pravém horním rohu a máte tu klasickou plochu aplikací.

Evie Launcher

Upřímně musím říct, že mě launcher až překvapil, jak plynule a rychle běží. Rozhodně se nemusíte bát nějakých záseků či zpomalování, avšak zatím se může zdát, že je Evie pouze prostý, co možná nejjednodušší launcher, který toho mnoho nenabízí. Jenže stačí přidržet prst na hlavní obrazovce a přejít do nastavení, kde máme pár skutečně užitečných a pohledně zpracovaných možností. Předně si lze upravit hlavní obrazovku. Změnit můžete nezávisle na sobě počet sloupců i řad, velikost ikon a zobrazení názvu aplikací. Podobné možnosti najdeme i pro spodní dok nejoblíbenějších aplikací, ale s tím rozdílem, že si jej můžete klidně i zcela vypnout či zprůhlednit.

Evie Launcher

Snadno můžete změnit i vzhled ikon pouze pár klepnutími, vybrat si ze tří tvarů složek aplikací či si pohrát s nastavením notifikačních odznáčků u ikonek. Ty můžete zcela vypnout, zvolit jejich velikost nebo je pozapínat jen u konkrétních aplikací. A dále tu máme prozatím jen pár gest, ale jak můžete vidět na přiložených screenshotech, vývojáři svou zprávou přímo v aplikaci slibují, že již brzy přijde možnost nastavovat si vlastní gesta. Jsou tu však i další možnosti jako nastavení vyhledávací lišty na domovské obrazovce nebo třeba záloha a obnovení vašeho nastavení launcheru pomocí Google účtu.

Evie Launcher

Silná stránka Evie je z naší prohlídky snad zřejmá. Je to velmi jednoduchý, svižný a elegantní launcher, který ovšem nabízí pokročilejší nastavení, která najdeme u komplexnějších aplikací. Vývojáři navíc pozorně naslouchají uživatelům a vcelku často přidávají i zcela nové funkce. K tomu všemu je launcher zcela zdarma a nikde nenarazíte ani na reklamy. Evie se stal velmi rychle mým oblíbeným launcherem, ale samozřejmě nemusí být po chuti každému. Pokud vás alespoň trochu zaujal, rozhodně si jej stáhněte, určitě vás mile překvapí.

Stáhnout Evie Launcher

Google Play (zdarma)

Partnerem seriálu Android aplikace týdne je ASUS.

Asus seriály
Diskuze ke článku
Jarda
Sám jej používám už půl roku a nedám na něj dopustit. Zejména potápěním dolů hned hledat nemá chybu. Vřele doporučuji.
Petr
Dá se u globálního hledání vypnout internet, tj. aby to hledalo jen app/kontakty v telefonu? Umí to hledat i podle dalších položek v kontaktech, např. pole poznámka?
David Kosorin
David Kosorin
Kdyby někdo chtěl pomoct s překladem Evie do češtiny, tak tady je odkaz na připojení do projektu na Crowdin
https://crowdin.com/project/evie-launcher/invite?d=c5553665l6t62723c373k463o4

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze