Jaké jsou nejnovější Apple Watch 7 naživo? Tady jsou naše první dojmy

1
Jaké jsou nejnovější Apple Watch 7 naživo? Tady jsou naše první dojmy
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Uživatelé se mohou těšit na špičkovou haptickou odezvu
  • Větší OLED displej má skvělou čitelnost i na přímém slunci
  • Během testování se zaměříme na výdrž i vylepšenou rychlost nabíjení

Doposud nejlepší chytré hodinky od Applu (jak výrobce rád zdůrazňuje během keynote) se dnes začaly oficiálně prodávat i na českém trhu. Mají větší displej, ještě vyšší odolnost, ale také přišly o skrytý konektor. Jaké jsou naše první dojmy?

Za zapůjčení Apple Watch 7 děkujeme společnosti iWant, kde si můžete hodinky zakoupit.

Apple Watch 7 mezigeneračně mírně povyrostly, ale na první pohled byste je jen stěží rozpoznali od Apple Watch 6. Navzdory nejrůznějším únikům hovořících o tom, jak se nové Apple Watch designově sjednotí s iPhony nebo třeba iPadem mini, jsme se žádné zásadní proměny nedočkali. Tvarem se stále jedná o klasický „oblázek“, ze kterého vyčnívá korunka se špičkovou haptickou odezvou, ostatně jak už jsme u Apple Watch a iPhonů zvyklí. Identický zůstal také způsob připojování řemínků. Námi testované zelené provedení ze silikonu přitom působí relativně decentně, ale nikoliv nudně, jako by tomu mohlo být u černého řemínku.

Displej nejnovějších Apple Watch má zabírat o 20 % více čelní plochy ve srovnání s Apple Watch 6, což znamená o něco tenčí rámečky. Pokud byste však neporovnávali Apple Watch 7 s Apple Watch 6 přímo vedle sebe, možná byste si ani tenčích rámečků (vzhledem k watchOS, které rámečky umně maskuje) nevšimli. Obrazovka s uhlopříčkou 1,9" (výrobce však velikost displeje oficiálně stále neuvádí) je typu OLED, má skvělou čitelnost a bezproblémové pozorovací úhly. Rovněž maximální jas je více než dostačující, uživatelé tak nebudou mít problém s používáním hodinek na přímém slunci. Nepochybně zajímavou novinkou je pak odolnější sklo, které má být podle Applu o 50 % tlustší než u Apple Watch 6, což má spolu s přepracovanou geometrií zajistit vyšší odolnost.

Apple Watch 7

Samozřejmostí je pak přítomnost na poměry chytrých hodinek velmi výkonného proprietárního čipsetu od Applu (Apple S7), ale také Bluetooth 5.0, GLONASS, QZSS, GPS či Galileo a všech možných zdravotních/sportovních senzorů. Uživatelé si tak mohou změřit EKG, okysličení krve, srdeční tep nebo hodnotu VO2max. Pro snadnější vyhledávání neschází ani modul UWB. Kde naopak došlo k menší změně, to je baterie. Ta by stále měla zvládnout jen jeden běžný den používání, nově však podporuje rychlejší nabíjení. Z 0 na 80 % se mají hodinky nabít za 45 minut, což si určitě ověříme v našem testu, stejně jako tvrzení, že za 8 minut nabíjení mají hodinky (dle stránek výrobce apple.com) vydržet monitorovat 8 hodin spánku.

Hodinky začínáme dnešním dnem testovat, do komentářů nám tak nezapomeňte napsat, co vás ohledně nejnovějších Apple Watch zajímá.

Apple Watch 7 45mm

Konstrukce45 × 38 × 10,7 mm, 38,8 g, odolnost: ano
Pásekkožený, kovový, umělý, vyměnitelný: ano
DisplejOLED, 1,9" (484 × 396 px)
SystémwatchOS, kompatibilní s: iOS
KonektivitaBluetooth: 5.0, LTE, Wi-Fi, NFC
Akumulátor309 mAh, nabíjení: bezdrátové