Jak zrušit předplatné aplikací na Androidu a iOS, včetně YouTube Premium

mobilenet.cz radí
Jak zrušit předplatné aplikací na Androidu a iOS, včetně YouTube Premium
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Ukážeme vám, jak snadno a rychle zrušit předplatné
  • Obvykle stačí pár jednoduchých kroků

Ačkoliv je většina mobilních aplikací stále bezplatná, resp. je u nich monetizace vyřešena zobrazením reklam či možností zakoupit doplňkové funkce apod., existuje také celá řada aplikací za klasické předplatné. Výměnou za měsíční poplatek (obvykle, některé aplikace však mají rovněž třeba i roční či půlroční zvýhodněnou alternativu) pak mají uživatelé k dispozici speciální funkce či možnost si aplikace užívat bez reklam.

Jelikož je cílem získat co nejvíc platících zákazníků, obsahují mnohé aplikace obvykle bezplatné zkušební období, které je má nalákat. Ať už si ale pořídíte placenou aplikaci s úmyslem ji pouze vyzkoušet, nebo jste od počátku rozhodnuti o tom, že o předplatné máte zájem, může dříve či později nastat situace, kdy chcete předplatné zrušit. Pro tyto účely jsme připravili jednoduchý návod, jak rychle a jednoduše zrušit předplatné aplikací na iOS a Androidu, včetně v poslední době velmi populárního YouTube Premium.

Jak zrušit předplatné, když používám iPhone

V případě operačního systému iOS, tedy když vlastníte iPhone (ovšem stejný postup lze aplikovat třeba také na iPady s velmi podobným iPadOS), lze zrušit předplatné doslova na pět kliknutí. Konkrétně stačí následovat tento postup:

  • otevřít aplikaci „Nastavení“
  • kliknout na (vaše) jméno uživatele
  • zvolit možnost „Předplatná“
  • vybrat konkrétní předplatné
  • zrušit jej

Zrušení předplatného v rámci iOS je tedy extrémně rychlé a jednoduché a zvládnou jej i laikové. Tento návod tak může například posloužit i netechnicky nadaným uživatelům, ostatně iPhone SE lze hned z několika důvodů stále považovat za jeden z telefonů se snadným ovládáním, viz náš výběr. Zmíněný postup pak platí také pro YouTube Premium. Pro úplnost dodejme, že pokud předplatné aktivujete skrze YouTube na iPhonu, může být nutné předplatné zrušit stejným způsobem, tedy skrze iOS.

Zrušení předplatného na iOS

Jak zrušit předplatné, když používám telefon s Androidem

Zrušení předplatného na Androidu není o nic obtížnější než ukončení předplatného na iOS. U zrušení předplatného (které lze často zrušit i přímo skrze danou aplikaci), postačí:

navštívit aplikaci Obchod Play, následně vybrat sekci předplatná
  • otevřít aplikaci Obchod Play
  • kliknout ikonku uživatele v pravém horním rohu
  • zvolit možnost „Platby a předplatná“ a „Předplatné“
  • vybrat požadovanou aplikaci a zrušit předplatné
Zrušení předplatného u smartphonu s Androidem (skrze Obchod Play)
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze