Jak to chodí v Googlu? Vývojář o tom kreslí komiksy

Jak to chodí v Googlu? Vývojář o tom kreslí komiksy
Fotografie: Benjamin Dada, unsplash.com
  • Kreslené vtipy vtipně glosují firemní kulturu
  • Odhalují tak hodně ze zákulisního dění

Jen málokterá společnost má tak velký vliv na dění ve světě mobilních telefonů a výpočetní techniky obecně jako Google. Přesto je však podstata jeho fungování ukryta za blyštivými fasádami moderních kanceláří a pečlivě nacvičenými vystoupeními na konferencích a dalších akcí. Skutečnost a případné problémy se ven dostávají jen jako střípky při případných soudních sporech nebo akcích nespokojených zaměstnanců.

Jedním z nich byl i Manu Cornet, který přes jednu dekádu pracoval na samotném jádru bytí Googlu – na jeho vyhledávači a také na Gmailu. Firmu nakonec opustil kvůli tomu, že se podle něj začala odklánět od své původní filozofie „do no evil“. Ze své práce si však odnesl spoustu zajímavých postřehů, které se rozhodl zpracovat formou komiksu na Goomics.net.

Jedná se o vysoce sofistikovaný humor, který vyžaduje znalost problematiky, jako je IT a fungování velkých firem. Mnohé z kreseb jsou tak interními vtípky pro jeho bývalé kolegy, jiné zase osloví i běžného uživatele kritikou neustálého rušením i perspektivních služeb, jako byl Google Reader.

Goomics

Vedle webové podoby vydal Cornet své dílo i knižně. Nyní pracuje pro Twitter, takže se podle jeho slov můžeme těšit na další sérii s názvem „twittoons“.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze