Dnes je mezinárodní den emoji. Víte, jaké jsou nejpopulárnější? A co se chystá?

3
Dnes je mezinárodní den emoji. Víte, jaké jsou nejpopulárnější? A co se chystá?
Fotografie: Google
  • I navzdory okolnostem se lidé snaží projevovat pozitivní emoce
  • Stále přibývají nové emotikony
  • I pro velké firmy, jako je Google, je to důležité téma

Dvojtečka, pomlčka, pravá závorka. Na počátku to vypadalo jako překlep způsobený nesprávným používáním klávesnice. Nicméně pak si symboly pro doplnění emocí do textové komunikace začaly žít vlastním životem. A dokonce mají i svůj mezinárodní den, který připadá na 17. července. Mnoho společností si svá oznámení týkající se emotikonů načasuje právě na tento den. Kupříkladu Adobe zveřejnilo průzkum týkající se smajlíků a jejich používání. Mezi všemi těmi čísly zaujme přehled nejpopulárnějších emoji poslední doby. Navzdory tomu, že uplynulý rok nebyl pro mnohé nejjednodušší, se v čele stále drží pozitivní obrazy: smějící se obličej, vztyčený palec nebo prosté srdce.

emoji 2021

Seznam emotikonů se také neustále rozrůstá a novinky dobře naznačí témata, která hýbou společností. Zatímco loni se postup poněkud zpomalil a řešilo se hlavně kýchání a kašlání, nyní se podle emojipedia.org připravuje plnohodnotná verze 14.0. Její návrh zahrnuje také smajlíka, který salutuje či se rozpouští. Dalším významným tématem je podaná ruka, či potřesení rukou – samozřejmě ve všech možných barevných kombinacích. Největší kontroverzi ale vyvolává symbol pro těhotenství, které už zjevně není vyhrazené jen ženám.

Emoji 14.0

Svým dílem práce se na blogu pochlubil Google. Ten upravuje smajlíky pro Android 12 tak, aby byly názornější a dávaly větší smysl. Kupříkladu plavky už nebudou navlečeny na neviditelném těle, ale volně položené. I takové problémy řeší v jedné z největších softwarových firem světa.

Diskuze ke článku
Porydge Covername
Porydge Covername
Tak když může být muž těhotný, tak nevidím důvod proč by pes nemohl mňoukat a kráva létat.🤔
Franta Kulisek
Franta Kulisek
Jako naprostou obskurnost povazuju tech 6 barev rukou! Proc by nemohly byt zlute jako od zacatku? Ale jako tehotny chlap, to uz je proste zrudnost ..... nejlepsi by bylo tyhle WOKE/nacisticke firmy nejakym zpusobem ignorovat, bohuzel to je cim dal tim mene snadne .....
Franta Kulisek
Franta Kulisek
A proc pise 17 cervna?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze