Jak si v iTunes vytvořit vlastní vyzvánění

Apple akademie
25
Jak si v iTunes vytvořit vlastní vyzvánění
  • Máme pro vás návod v 7 krocích, jak si vytvořit vlastní vyzvánění pro iPhone
  • Budete potřebovat počítač a iTunes v něm
  • Vybrat si můžete jakoukoli skladbu

Ač je iPhone povětšinou velice intuitivní telefon se snadnou obsluhou, jsou i úkony, které na telefonu od Applu tak jednoduché nejsou. Jedním z nich je překvapivě nastavení vlastního vyzvánění. Pokud si chcete z jakékoli oblíbené písničky vytvořit vyzvánění, náš krátký návod vám poradí, jak na to. Připravte si iPhone, synchronizační kabel a počítač se softwarem iTunes.

1) Na počítači spusťte iTunes a z vaší hudební knihovny si vyberte skladbu, ze které budete chtít vyzvánění vytvořit. Nyní je potřeba otevřít podrobnou nabídku dané skladby. Toho docílíte klepnutím pravého tlačítka myši na skladbu, nebo stiskem tří teček na řádku s danou skladbou a výběrem volby Informace.

iTunes – vyzvánění 1

2) V nabídce přejděte na záložku Volby a nastavte si rozsah svého budoucího vyzvánění. Vyberte začátek a konec úseku dané stopy, přičemž délka vyzvánění musí být mezi 30 a 40 vteřinami. Nastavení potvrďte stiskem OK.

iTunes – vyzvánění 2

3) Skladba je nyní ohraničena na vámi zvolenou délku, takže pokud si ji budete chtít přehrát, uslyšíte pouze úsek, který jste si v předešlém kroku nastavili.

Nyní je potřeba dostat skladbu do formátu AAC, což je v iTunes rovněž možné. Označte si tedy skladbu a zvolte Soubor –> Vytvořit verzi pro AAC. Během okamžiku tímto způsobem vytvoříte skladbu, která ponese stejný název, ale bude již ve formátu AAC a pouze o délce, kterou jste ohraničili původní píseň.

iTunes – vyzvánění 4

V této chvíli již můžete u původní skladby zrušit ohraničení a dále ji tak mít v knihovně jako plnohodnotnou písničku. Postačí opět najít kýženou skladbu, stisknout na ní pravé tlačítko myši, zvolit Informace –> Volby a nastavit zpět její původní délku.

4) Jakmile máte hotovo, opusťte iTunes a v počítači si najděte složku Hudba -> iTunes -> iTunes Media -> Music. Zde vyhledejte složku interpreta, od kterého je skladba, jež jste si vybrali za své budoucí vyzvánění.

5) Najděte zkrácenou skladbu a její koncovku manuálně změňte z .m4a (.m4audio) na .m4r (.m4ringtone). Změna je velice jednoduchá – stačí zkrátka přejmenovat soubor a koncovku ručně přepsat.

iTunes – vyzvánění 5

6) Jakmile máte tímto způsobem vytvořený vyzváněcí tón ve formátu .m4r, stačí ho již jen zkopírovat do iTunes, a to buď přetáhnutím do okna iTunes, nebo otevřením souboru v tomto programu. Jelikož se jedná o vyzvánění, soubor se sám uloží do speciální sekce Zvuky. Pokud k automatickému rozpoznání vyzvánění nedošlo, můžete si u souboru v iTunes opět otevřít Informace, přejít na záložku Volby a typ souboru ručně na vyzvánění přepnout.

iTunes – vyzvánění 3

7) V posledním kroku již stačí připojit iPhone k počítači a vybraný zvuk (vyzváněcí tón) synchronizovat se zařízením. Vyzvánění již v iPhonu najdete v Nastavení v sekci Zvuk –> Vyzvánění, odkud si jej můžete nastavit jako upozornění na příchozí hovory.

Diskuze ke článku
dev
jo, vzpomínám na ios4 kdy přibyla možnost zvolit si na plochu vlastní tapetu. pane, to byla revoluce, nějaké vyzvánění, to už je vyloženě rozmar :-)
Dragereker
Inteligentný telefón za 700€ a nedá sa na ňom nastaviť zvonenie jednoducho z nastavení telefónu. Úbohé :( .
bosto2
Tak to je mazec to nastavení, vždy když si pořídím nový mobil tak si do něj stáhnu vyzvánění LG melody beep a také modrou tapetu. To většinou mám za pár vteřin jen u iPhonu jsou na modré tapetě hodiny černé takže jsou blbě vidět. Vyzvánění jsem naštěstí nastavit nezkoušel, to by mě kleplo.
petr dvorak
petr dvorak
Už dlouho jsem se tak nenasmál. No alespoň nemusí ,,Vybalím a používám'' lezt do zdrojového kódu a žádat Cupertino o povolovací kód přes zákaznickou linku účtovanou výhodně po minutách. Neb jak víme, Mick Jagger by se mohl jít pást pokud by si Satifaction někdo nastavil na vyzváněcí melodii živelně a celé. A fakt jim k tomu stačí jen jeden počítač? Nepotřebujou to poslat někam do Houstonu nebo tak něco?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze