Apple informuje vývojáře o snížení cen a odměn z aplikace. Změny se dotknou i ČR

Apple informuje vývojáře o snížení cen a odměn z aplikace. Změny se dotknou i ČR
Fotografie: Apple
  • Apple v těchto dnech rozesílá e-maily vývojářům aplikací pro iOS
  • Z důvodu změn v DPH se budou snižovat ceny v 6 zemích
  • Mimo to Apple zmiňuje, že snížení cen proběhne během tohoto týdne i v České republice a Indii, zatímco v dalších několika zemích se ceny za aplikace zvýší

V posledních několika dnech zásobuje Apple e-mailové schránky vývojářů iOS sdělením, že z důvodu úprav DPH se ceny za aplikace v některých mutacích App Storu sníží. Konkrétně se jedná o 6 zemí, mezi které spadá Arménie, Bělorusko, Saúdská Arábie, Spojené arabské emiráty, Turecko a Švýcarsko, V prvních 5 zemích se DPH příplatky ruší úplně, v případě Švýcarska jde o snížení daně z přidané hodnoty na 7,7 %.

AppStore

Mimo to e-mail od Applu dodává, že se ceny za aplikace sníží také v České republice a Indii, v několika dalších zemích pak naopak vzrostou (například Turecko). V případě České republiky klesne cena za aplikace samotné a rovněž nákupy v aplikacích, ceny za automatické předplatné se nezmění. Pro zajímavost, cena aplikace ve stupni 1 je nově nastavena na 25 Kč, vývojář však může změnit cenu aplikace dle libosti. Změn bychom se měli dočkat v průběhu příštího týdne.

Apple dále vyzývá vývojáře, aby si v případě zájmu upravili ceník aplikací, aby reflektoval aktuální změny. Zároveň Apple přiložil ceník, ve kterém se vývojáři mohou dočíst, jaká část z prodeje aplikace náleží jim a kolik naopak připadne Applu.

Zdroj: itunespartner.apple.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze