Jak změnit bezpečnostní kód v iOS

Apple akademie
8
Jak změnit bezpečnostní kód v iOS
  • Apple již od iOS 9 doporučuje používat šesticiferný kód
  • V nastavení nového zařízení je nastavena výchozí volba pro tento dlouhý kód
  • Jeho změna je snadná, avšak v nastavení dosti nenápadná

Při koupi nového Apple produktu se vás zařízení takřka ihned při nastavování ptá na šesticiferný kód. Není to žádná novinka – Apple doporučuje tento delší kód již od iOS 9, protože je podle jeho slov mnohem bezpečnější. To je sice dobře, ale ne každému poměrně dlouhý kód musí vyhovovat. Podívejme se tedy, jak jej změnit na klasický čtyřciferný.

Apple dává na výběr hned ze tří možností. První z nich je šestimístný kód, druhou klasický čtyřmístný a třetí volbou je alfanumerický, tedy možnost zadávat jak číslice, tak i písmena. Třetí možnost je samozřejmě nejbezpečnější, ale také jednoznačně nejpomalejší.

Změna kódu je poměrně snadná, ale dosti nenápadná. V Nastavení pokračujte do kategorie Touch ID a kódový zámek, zadejte současné heslo a poté klepněte na možnost Změnit kód zámku. Po opětovném zadání hesla se vám zobrazí obrazovka s volbou nového kódu a hned nad klávesnicí je možnost Volby kódu. Poté se ukáže nabídka všech výše napsaných voleb a stačí si jen vybrat, která vám vyhovuje nejvíce.

Diskuze ke článku
diy
Máme tady úkon pro ty nepokročilejší. Vstup do neznámého světa nastavení.
Ondra
Ja si proste nemuzu pomoct, ale prijde mi to mirne receno usmevne tady ty apple akademie :)
Nepovazuju se za guru mobilnich technologii, o funkcich mobilu vim jen to, co potrebuju (vyuzivam).
Ale prvni vec, co delam s novym pristrojem je, ze si projedu komplet vsechna nastaveni, at vim, co vsechno ne/muzu.
To se jako automaticky predpoklada, ze clovek s iphonem je takovej blb, ze si neni schopen zmenit naprosto elementarni veci v nastaveni?
anonym
taky se mi zdá, že by na to přišel každý s IQ nad 90
Reer
Bohužel je to tak. Z kdysi jednoduchého systému udělali inženýři něco tak nelogického a nepřehledného, že do podobných nastavení se pouští jen ti nejzdatnější. Proto hodně lidem hraje z iphonu základní melodie, používá se čtyřmístný pin atd.. Američani, co víc dodat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze