Jak nainstalovat veřejnou betaverzi iOS 11

Apple akademie
4
Jak nainstalovat veřejnou betaverzi iOS 11
  • Nový systém iOS 11 pro iPhony a iPady je již dostupný jako veřejná beta
  • Pro instalaci se stačí přihlásit do testovacího programu a stáhnout beta profil
  • Před instalací důrazně doporučujeme zálohovat zařízení, software může obsahovat chyby

Ostrá verze iOS 11 se mezi uživatele dostane až začátkem podzimu, ale již nyní je možné stáhnout si veřejnou betaverzi a vyzkoušet si všechny novinky. Veřejná betaverze je k dispozici všem, takže k její instalaci není potřeba být registrovaným vývojářem. Stačí se zapojit do beta programu.

Než se do jakéhokoli experimentování s betou iOS 11 pustíte, důrazně doporučujeme zařízení si zazálohovat. Je nutné si uvědomit, že se jedná o zkušební verzi nové verze operačního systému, který je teprve v přípravě. Vývojáři Applu ještě svoji práci nedokončili a v systému je celá řada chyb. Ty mohou způsobovat špatný chod zařízení, zamrzání, nefunkčnost některých aplikací, rychlejší vybíjení a podobně. Může se rovněž stát, že se po krátkém seznámení s iOS 11 budete chtít vrátit zpět na odladěnou verzi iOS 10 a zálohu svých dat jistě oceníte.

Tomu, jak iPhone či iPad zálohovat, se věnuje jeden ze starších dílů Apple akademie. V našem podrobném návodu se dozvíte, jak iOS zařízení zálohovat bezdrátově do iCloudu i skrze počítač, za pomoci softwaru iTunes.

Jak se přihlásit do beta programu

Přihlášení do beta programu je velice jednoduché. Stačí vzít si zařízení, do kterého chcete betu iOS 11 nainstalovat, a navštívit stránku beta.apple.com. Zde je nutné se do testovacího programu registrovat skrze své Apple ID. Pokud jste již některou z veřejných betaverzí dříve testovali, postačí se přihlásit.

iOS 11 Public beta 1

Jakmile se přihlásíte, musíte odsouhlasit smluvní podmínky Applu, které se testování týkají. Následně již stačí v horní části stránky přejít do rubriky „Enroll your Devices“ a na této stránce klepnout na odkaz „Download profile“. Do telefonu si takto stáhnete testovací profil, který instalaci beta softwaru umožní. Instalaci profilu stačí potvrdit kódem, který používáte při odemykání zařízení, a následně zařízení restartovat.

Pokud jste již na svém zařízení testovali některou starší betu iOS, pravděpodobně máte ještě nainstalovaný její testovací profil. To může dělat neplechu, takže je doporučováno navštívit Nastavení –> Obecné –> Profil a zde starší testovací profily smazat.

iOS 11 Public beta 2

Jak instalovat betaverzi iOS 11

Po opětovném zapnut zařízení se vydejte do Nastavení –> Obecné –> Aktualizace softwaru a zde na vás již bude čekat aktualizace na nejnovější veřejnou betaverzi. Aktualizace proběhne úplně stejně, jak jste zvyklí. Stačí klepnout na pokyn ke stažení a instalaci updatu, potvrdit krok svým kódem pro odemčení zařízení a odsouhlasit licenční ujednání. iPhone či iPad si aktualizaci stáhne, restartuje se a po zapnutí již započne instalace nové verze systému.

iOS 11 Public beta 3

Po úspěšné instalaci po vás bude zařízení chtít přihlášení k vašemu Apple ID a poté jej již budete moci normálně používat.

Diskuze ke článku
Honza H.
Zatím je tato verze dlouhodobě nepoužitelná, na Ipadu 2017 se mírně seká, některé aplikace mají problém s pády a nestabilitou, ze spodního nového docku jsem zatím rozpačitý. Nicméně vrcholem byl návrat zpět na původní verzi. Obnova ze zálohy přes iTunes skončila failem, a jediné co a to až na třetí pokus pomohlo bylo úplné obnovení do továrního nastavení. Silně mi tahle anabáze připomněla pokusy s custom ROM na androidových tabletech ....
Jeremy Eric Nowak
Je moznost nekde stazeni ipsw? chci to zkusit na iphonu kde nejde wifi
Fero
Pre info : takto sa potom môžete vrátiť späť (overené dnes)..

https://beta.apple.com/sp/betaprogram/restore#ios

FP

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze