iPhone na displeji palubního počítače nabídne Honda už příští rok

Japonská automobilka Honda spolupracuje s Applem na hlasovém ovládání iPhonu přes funkci Siri Eyes Free už od roku 2011. V novém Civicu pro roku 2014 však jde ještě dál. Nemělo by se již jednat o prosté hlasové ovládání připojeného iPhonu, ale hlubší integraci iOS do ovládání systému automobilu.

Současné Siri Eyes Free umožňuje řidiči, spustit po stisku tlačítka na volantu hlasovou asistentku Siri a ovládat tak svůj iPhone. To je dobré například pro změnu přehrávané skladby nobo volání, ale nová funkce iOS zrcadlení, která bude představena příští týden ve středu 4. prosince, jde ještě dál. Honda bude první velkou automobilkou, která jí využije.

Honda Civic 2014

Své iOS zařízení bude moct řidič ovládat nejen hlasem, ale především pomocí sedmipalcového multidotykového displeje zabudovaného do palubní desky automobilu. Kromě zobrazení map bychom se mohli podle serveru pocket-lint.com dočkat přes tento displej i například sledování videa, posílání zpráv nebo surfování na internetu.

TIP: Siri už nemá přídomek Beta, změna přichází s iOS 7

Na výčet všech funkcí iOS zrcadlení a dostupnost aktualizace Siri Eyes Free si však budeme muset počkat až do oficiální představení, kdy by mělo být i jasné, v kterých dalších modelech Hondy se objeví. Honda nicméně není jediná a Apple spolupracuje na využití Siri Eyes Free i s například Audi, BMW, Jaguarem, Land Roverem, Mercedes-Benz a Toyotou.

Zdroje: pocket-lint.com, phonearena.com, 9to5mac.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze