Apple vyměnil Bing za Google pro Siri a macOS vyhledávání

6
Apple vyměnil Bing za Google pro Siri a macOS vyhledávání
Fotografie: Apple
  • Apple se po třech letech zbavil Bingu jako výchozího webového vyhledávače
  • Na jeho místo přichází s novou aktualizací Google, který nyní najdete jak v Siri, tak ve Spotlightu
  • Aktualizace macOS High Sierra je oficiálně k dispozici od dnešního dne

Apple nasadil Bing jako svůj výchozí vyhledávač již v roce 2014 s vydáním OS X Yosemite, kdy výsledky vyhledávání ve Spotlight zobrazovaly jak interní soubory, tak i internetové výsledky Bingu. To se poté promítlo i do vyhledávání pomocí Siri, nyní se ale Apple rozhodl partnerství s Microsoftem po třech letech ukončit, jelikož si našel vhodnou náhradu.

Přechod ke Googlu jakožto hlavnímu vyhledávači pro Siri, vyhledávání v iOS a Spotlight v Mac zařízeních umožní těmto službám konzistentní webové vyhledávání, na které jsou uživatelé zvyklí v Safari. Máme velmi dobré vztahy jak s Googlem, tak s Microsoftem a zůstaneme oddáni tomu, abychom nabídli našim uživatelům ten nejlepší možný uživatelský zážitek.

Takže pokud nyní nebude Siri vědět, co si s vaším dotazem počít a nabídne vám výběr z webového vyhledávání, vezme vás nově do Googlu namísto Bingu. To určitě není pro Microsoft zrovna příjemné, byť může být cenou útěchy, že prozatím v Siri zůstane i Bing jako vyhledávač obrázků. Načasování však dává smysl, jelikož změna přichází opět s novou verzí systému – aktualizace High Sierra je totiž dnes již oficiálně k dispozici.

Zdroj: techcrunch.com, phandroid.com

Diskuze ke článku
Jirka
Ještě chybí napsat kolik miliard za to změnu Googlu nasypal Applu
Kanoli
Malý krok pro ovce, ale velký krok pro lidstvo...

řikal to takhle ten cyklista, né? Kappa

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze