Siri už nemá přídomek Beta, změna přichází s iOS 7

4

Kdekdo dnes určitě zná hlasovou asistentku Siri. Ta má na práci zpříjemnit a polidštit užívání přístrojů s operačním systémem iOS. Je to už nějaký pátek, co s ní Apple přišel, a i když stále česky neumí, přibyla velká spousta vylepšení a oprav i nové funkce. Málokdo ale věděl, že až doteď byla Siri ve fázi Beta. To se s příchodem iOS 7 mění.

Siri byla představena zhruba před dvěma lety, společně s iPhonem 4S. Tehdy se však Siri potýkala s velkým množstvím chyb a nedokonalostí. Strojový projev, málo podporovaných jazyků a ani spolehlivost nebyla stoprocentní. Nutno ale podotknout, že v té době byla Siri teprve ve fázi vývoje, i když už byla ostře nasazena. Až dosud na stránkách Applu věnovaných Siri svítil vždy u označení také přídomek "Beta" značící, že ještě vše nemusí být stoprocentní. Její status Beta se však mění s příchodem systému iOS 7, která přináší mnoho vylepšení jak výkonu, tak i funkcí, dokonce i několik novinek.

Ostatně, co nového vlastně iOS 7 obsahuje, jsme popsali v našem dřívějším článku, podívat se můžete také na naše dojmy z červnové betaverze. Nezapomeňte však, že od první betaverze ušlo iOS 7 už vcelku dlouhou cestu a finální produkt se liší. Vraťme se však k Siri. Apple nedávno aktualizoval webové stránky své hlasové asistentky a drobné změny nám říkají, že Siri už není ve fázi Beta. Jak bude fungovat plnohodnotná verzi této šikovné pomocnice se navíc dozvíme již vcelku brzo, Apple by měl začít s aktualizacemi na iOS již 18. září.

Změna na webových stránkách Siri

Pro nás tu je však pořád jedno velké ALE. Dokud Siri nebude umět česky, tak pro nás jednoduše nebude tak zajímavá. Je to sice taková malichernost, vždyť kdo dnes neumí mluvit anglicky, ale to nic nemění na tom, že nepodporované země (jazyky) jsou znevýhodněny a milióny uživatelů nemohou potenciál této hlasové asistentky pořádně využít. Počínání Applu je však pochopitelné, o přidání dalších jazyků zatím nevydal Apple žádné informace, Češtiny se tak ještě určitě v blízké době nedočkáme.

Diskuze ke článku
juraj
Nema nejake novee pripomienky ku "ok glass" ?? =D
Richard Beneš
Richard Beneš
Naposledy upraveno: 16. 9. 2013 19:01
Myslím, že při množství zaměstnanců a celkové "síly" a velikosti této firmy by Apple neměl problém přeložit Siri do dalšího jazyka za méně než půl roku.
Pokud to nemá v plánu, tak doufám že pracuje na něčem zajímavějším než je plánování dalších, ještě výkonnějších mobilních procesorů za účelem ohromení masy lidí čísly ze Sci-Fi sfér...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze