iOS 10 překonal v počtu aktivních zařízení iOS 9, za méně než tři týdny

9

Pouhých 15 dní stačilo nejnovějšímu operačnímu systému iOS 10 k tomu, aby se stál vládnoucí verzí a z trůnu sesadil loňský iOS 9. Aktuálně už desítky běží na 48 % zařízeních.

iOS 10 - přehled

Jelikož si Apple pro svá zařízení řídí aktualizační proces sám, není překvapením, že se velmi brzy nachází na mnoha jeho produktech. Před 15 dny Apple vypustil do světa aktualizaci na nejnovější iOS 10 a i když mnozí uživatelé vyčkávají na vychytání prvních chyb, našlo se opravdu hodně těch, kteří již aktualizaci provedli. Nejnovější verze mobilního systému Applu tak v současnosti (číslo platné k 28.9.) vyžívá již 48 % zařízení. Pro srovnání loňské iOS 9 samozřejmě padá a aktuálně drží 47% podíl.

TIP! Bližší pohled na iOS 10: větší změna, než se zdá

Když oba podíly sečteme, zjistíme současně, že počet uživatelů majících nějakou starší verzi, se zásadně snižuje. Aktuálně jde o maximálně 5 % uživatelů, což je pro Apple velmi dobrá vizitka. Celých 95 % využívá jednu ze dvou nejnovějších verzí iOS. V minulém roce bylo uživatelů se starší verzí (tehdy starší než iOS 8) přibližně 9 %.

Navzdory tomu, že se výše popsaný růst iOS 10 zdá rychlý, loni byl nástup nové verze ještě působivější. Tehdy stačilo verzi iOS 9 pouhých 8 dní, aby dosáhla 46% tržního podílu a současně za sebe odsunula starší iOS 8.

Zdroje: mixpanel.com, bgr.com

Diskuze ke článku
MarekN
No jo, když ti šmejdi přestanou podepisovat starší FW, tak se člověk nemůže divit jejich procentům. Můj iPad2 jede tak tak na 8.4 a rád bych downgradoval, ale můžu si tak akorát vy.... Čili zcela jiná čísla by byla, kdyby nechali zmetci z Apple podepsané všechny FW a uživatel by si mohl vybrat. Já osobně po špatných zkušenostech s jejich FW si nechám starší IOS jak jen to půjde a jen se modlím, aby se mi nějak nepoškodil a abych nemusel z donucení přehrávat FW.
Tibikee
Clovek by podla diskusie neveril, ze aj toto sa da zhejtovat. Tlieskam Applu, desiatka je rychla, s vybornymi novymi funkciami, slape mi dokonale na SEcku aj na starsom Mini 2. Jednoznacne odporucam instalovat. A k miestnym hejterom - aku verziu androidu mate na svojich kuskoch vy? Je to aspon 6tka? A co 7micka? Ake percenta ma?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze