Apple Music v iOS 10 projde velkými změnami. Bude přehlednější

11

Hudební služba Apple Music odstartovala minulý rok, přičemž letošní rok bude ve znamení zdokonalování a designových úprav. Na keynote WWDC 2016 bude představena inovovaná verze, která se stane součástí iOS 10 a OS X 10.12, které se mezi uživatele dostanou již na podzim. Na jaké novinky se můžete těšit poodhalí náš dnešní článek.

Služba Apple Music nabrala za dobu svého fungování zhruba 13 milionů platících uživatelů, což je slušné číslo. Stále ovšem ne dostatečné na etalon, kterým je například služba Spotify. Ta má však pochopitelně větší náskok, co se fungování týká.

Apple Music

Nová verze má přinést přepracované uživatelské prostředí a novou grafickou podobu. Nově se prostředí zahalí do odstínů bílé a černé, aby působilo co možná nejvíce minimalistickým a také přehledným dojmem. Apple tím nahradí dosavadní poloprůhledné a přebarvené prostředí, které může na některé uživatele působit zbytečně dětinským dojmem. Například uživatelské zobrazení při náhledu alba již nebude měnit barvu v závislosti na interpretovi, Apple vyplní co možná největší část právě albem samotným. Změnou projde také font písma, aktuálně se dočkáme fontu San Francisco, který Apple používá napříč svými systémy již nějakou dobu.

Apple rovněž rozšíří možnosti zkratek pomocí 3D Touch, což se přímo nabízí. Zlepšena bude i možnost sdílení aktuálně poslouchaných skladeb mezi své přátele. Novinkou bude také zobrazení textu písní. Zpočátku by měla být databáze zaplněna tituly, které jsou mezi uživateli nejoblíbenější, další budou přibývat postupně s novou verzí Apple Music.

Přepracována bude také karta „Nové“, která aktuálně sdružuje neuspořádané seznamy oblíbených skladeb. Nově bude tato kategorie nahrazena záložkou „Browse“, která se zaměří na lepší organizaci a vyzdvihne vámi oblíbené tituly. Více se o novinkách dozvíme již v polovině června na keynote.

Zdroje: 9to5mac.com, pocketnow.com

Diskuze ke článku
Lenka
Nové logo se mi líbí, budu mít důvod inovovat telefon nebo alespon iOS. 3D Touch nemám, ale Nová záložka proč ne. Těším se, čím ohromí iPhone 7.
Jiri Novak
Jiri Novak
Naposledy upraveno: 5. 5. 2016 19:43
Patrik Hatas: To si jako opravdu musíte kopnout do každého majitele jablečného telefonu?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze