Instagram pro Android v novém kabátku: flat design jako u iOS 7

2

Design aplikace Instagram pro mobilní telefony s operačním systémem Android doznal počínaje včerejším dnem kompletní proměny. Prostředí nově vypadá jako by z oka vypadlo flatovému designu iOS od Apple. Aktualizace s touto zásadní designovou změnou nese číselné označení 5.1. Drobné aktualizace se dočkali také majitelé zařízení s operačním systémem iOS.

Nepřehlédněte:

Instagram doznal zásadní designové aktualizace

Kromě znatelné obměny designu aplikace ve stylu iOS 7 se uživatelé dočkají také vylepšení rychlosti, Instagram deklaruje, že by se jednotlivé obrazovky měly nově načítat až dvakrát rychleji, než tomu bylo doposud. Lépe je také rozvrženo zobrazení pro telefony s menším displejem tak, aby cenné volné místo bylo využilo co možná nejhodnotněji. Datová náročnost aplikace se navíc „smrskla“ na přibližně polovinu původní hodnoty.

Prostředí aplikace Instagram

Když se zaměříme čistě na design, je jeho hodnocení poměrně obtížné. Na telefonech od Apple flatový design aplikací zkrátka sedí, na Androidu však působí nový Instagram trochu nesourodě, téměř jako portace celého prostředí aplikace z iOS na Android. Celkově hodnotíme aktualizaci kladně, a to především z důvodu výrazného nárůstu rychlosti. Hodnocení prostředí je subjektivní, i v případě Instagramu tedy půjde pouze o zvyk.

Prostředí aplikace Instagram

Instagram také aktualizoval aplikaci pro operační systém iOS, uživatelé jablečných výrobků se však dočkali pouze minimálních změn. Nově mohou „změkčit“ nebo „posílit“ výsledné podání fotografií tak, aby bylo dosaženo nejlepšího možného výsledku. I samotná rychlost aplikace by měla v případě iOS trochu narůst, odstraněny byly také některé předešlé menší chyby. Instagram je samozřejmě stále dostupný ke stažení zdarma.

Stáhnout Instagram

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Zdroje: phonearena.com, theverge.com, instagram.com

Diskuze ke článku
gadzo
Je to pekny design,odpo se mi to na z1 aktualizovalo a super,odpadly i nekte chyby ktere inst.mel
BB
Škoda že na BB nie je oficialne Instagram.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze