I Sony na MWC ukázalo svůj smartphone s podporou 5G. Dorazí již brzy

I Sony na MWC ukázalo svůj smartphone s podporou 5G. Dorazí již brzy
  • Nejde o jedinou novinku z letošního MWC s podporou mobilních sítí 5. generace
  • Prototyp v návleku dosahoval rychlosti stahování téměř 2 Gb/s

Velkým tématem je letos smartphone se skládacím displejem. Na veletrhu MWC 2019 jsme tak mohli vidět kupříkladu Huawei Mate X a pár dní předem na speciální akci také Samsung Galaxy Fold. Svoji vizi představilo i TCL a Nubia, která vykouzlila nevšední hybrid, který spíše vypadá jako chytré hodinky.

Velkým tématem jsou nyní také mobilní sítě 5. generace, jak ukazuje Samsung Galaxy S10 5G, LG V50 ThinQ 5G, Motorola Moto Z3, Xiaomi Mi MIX 3 5G či zmíněný Huawei Mate X. Našince to prozatím tolik zajímat nemusí, protože implementace potřebných technologií nějaký ten čas zabere, ale i tak je dobré na příchod nové generace myslet. Myslelo na to i Sony, které ukázalo prototyp smartphonu s podporou sítí 5. generace. Prozatím má pracovní název „AG-1“ a i když byl ve speciálním krytu, podobnost s již představenou Xperií 1 nezapře, a to především díky protáhlému displeji s poměrem stran 21:9.

Sony se nijak netají tím, že v prototypu byste nalezli procesor Snapdragon 855 s 5G modemem X50. Jak ale uvádí server pocket-lint.com, dle zástupců společnosti jde pouze o ukázku dovedností, nikoliv o hotový model. Ten by však mohl dorazit v blízké budoucnosti, s největší pravděpodobností ještě do konce letošního roku. My v Česku si však nejspíš počkáme déle.

Vzorek dosahoval při stahování rychlosti blížící se hranici 2 000 Mb/s, což je pro modem X50 odpovídající hodnota. Huawei to se svým modemem Balong 5000 umí lépe, ale samozřejmě jde stále jen o testy v umělých podmínkách.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze