Huawei stále plánuje emancipaci. Pracuje i na vlastních mapách

2
Huawei stále plánuje emancipaci. Pracuje i na vlastních mapách
Fotografie: Ondřej Pohl, mobilenet.cz
  • Huawei neuvolní mapy přímo, ale jako balík nástrojů pro vývojáře
  • Mapy mají zahrnovat 150 zemí a 40 jazyků
  • Oficiálně budou představeny v říjnu

I přes snahu Huawei o usmíření a spolupráci s americkými úřady a společnostmi stále existuje možnost, že bude muset jít čínský výrobce vlastní cestou. Před několika dny oficiálně představil operační systém Harmony OS a snaží se pod jeho křídla přilákat vývojáře aplikací. Některé ze služeb, které od moderních smartphonů vyžadujeme, jsou však natolik komplexní, že se za ně musí postavit nějaký velký hráč.

Přesně to je i případ mapových podkladů, navigací a dalších služeb, které jsou závislé na určení polohy. Z toho důvodu Huawei připravuje vlastní řešení, které se prozatím jmenuje Map Kit a má být dostupné v říjnu. Informoval o tom chinadaily.com.cn. Nepůjde o samostatnou aplikaci ve stylu Google Map, ale soubor nástrojů, které uvolní pro vývojáře aplikací pro Harmony OS. Ti pak budou moci služby lépe přizpůsobit požadavkům daného regionu.

Původní nabídka zní poměrně ambiciózně: 150 zemí, 40 jazyků, sledování hustoty provozu, inteligentní navigace a využití rozšířené reality. Spolupodílet se budou velcí internetoví hráči, jako je ruský vyhledávač Yandex nebo server pro zprostředkování ubytování Booking.com.

Diskuze ke článku
s
Já jim fandím :D
J
Držím im palce. Som rád, že je niekto taký, ktorý sa snaží vyvíjať samostatné veci bez ohľadu na dodávateľov.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze