Huawei spojuje síly se Seznamem a další zprávy týdne

mNews
Huawei spojuje síly se Seznamem a další zprávy týdne
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Oppo představilo rychlou nabíječku s výkonem 125 W
  • Huawei dostal stopku ve Velké Británii, ale v Česku našel strategického partnera
  • mNews přináší výběr těch nejzásadnějších novinek za uplynulý týden

Huawei dostal v Evropě významnou stopku, dále si řekneme o ultrarychlém nabíjení nebo snaze Seznamu nahradit Google. Vítejte u mNews.

Huawei spojuje síly se Seznamem a další zprávy týdne – mNews

Na český trh míří Nokia 5.3

Nokia 5.3 byla představena již v březnu a do českých obchodů se dostane v následujících dnech. S cenou lehce nad 5 tisíc korun míří do nižší třídy. Tomu odpovídá i Snapdragon 665. Ten doplňují 4 GB RAM a 64GB úložiště. Je škoda, že se k nám nedostane silnější varianta v kombinaci 6 a 128 GB. Na zadní straně potěší ultraširokoúhlý objektiv, baterie má 4 000 mAh. V obchodech pak telefon objevíte pouze v azurovém provedení, na zajímavou zlatou si tak musíte nechat zajít chuť.

Oppo má 125W nabíjení

125 W, tak silnou nabíječku představilo Oppo. V praxi to má znamenat nabití telefonu do plna za pouhých 20 minut, již během 5 minut však můžete mít cca 50 % energie v baterii, což je úctyhodné. Bezdrátové nabíjení pak umožní až výkon 65 W. To může být dvousečná zbraň, protože při takových rychlostech může docházet k rychlejší degradaci baterie. Rychlé dobíjení je jedna věc, ale osobně bych byl radši za prodloužení výdrže telefonů. Doplním, že podobnou nabíječku chystá i Xiaomi.

5G od Huawei má v Británii stopku

Britská vláda posvětila zákaz používání zařízení Huawei při budování sítí páté generace. Od příštího roku tak operátoři nemohou od Huawei nakupovat a zákaz jde tak daleko, že do roku 2027 musí být veškeré 5G zařízení od Huawei z již existujících sítí odstraněno. K zákazu došlo na doporučení kybernetického úřadu pro bezpečnost. Sami operátoři však upozorňují na zpomalení implementace 5G a proti rozhodnutí se samozřejmě ohradil i Huawei.

Seznam má pro Huawei nahradit Google

A Huawei ještě jednou, tentokrát v Česku, kde došlo ke strategickému partnerství se Seznam.cz. Nové telefony by se měly prodávat s předinstalovanými službami od Seznamu, především pak s aplikací Mapy.cz a dalšími. Vyhledávačem v prohlížeči bude Seznam. Ten se díky tomu může více dostat mobilních zařízení, kde mu Google stále více utíká. Nakolik to zákazníkům vynahradí chybějící Google služby ukážou až prodejní čísla.

Byl by pro vás Seznam dostatečnou náhradou za Google? Dejte nám vědět a pro více novinek nezapomeňte sledovat mobilenet.cz.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze