Oppo boří rekordy. Nabití telefonu za 20 minut, bezdrátově za 30 minut

1
Oppo boří rekordy. Nabití telefonu za 20 minut, bezdrátově za 30 minut
Fotografie: Oppo
  • Oppo představilo drátové 125W nabíjení a bezdrátové 65W
  • Výrobce ukázal také nově zmenšené nabíječky s výkonem 50 W a 110 W
  • Svižně, byť pomaleji, bude možné nabíjet i přístroje konkurence

Oppo dnes přesně dle očekávání představilo významné novinky týkající se nabíjení, o čemž informuje gsmarena.com. Patrně nejdůležitější bod se týká nové 125W nabíječky, která výkonem takřka dvojnásobně překonává dosavadní modely. V praxi má tato nabíječka dobít telefon s baterií o kapacitě 4 000 mAh za pouhých 20 minut. Již během prvních 5 minut se však zařízení dostane na 41 % kapacity baterie. Podmínkou velmi rychlého nabíjení bude nejen samotná nabíječka, ale i baterie v koncovém zařízení. Společně budou moci spolupracovat tak, aby nedošlo k problémům při nabíjení. Oppo také pro jistotu nabíječku osadilo 10 senzory kontrolujícími teplotu doplňování energie.

Oppo

Čínský výrobce se hodlá také pustit do bezdrátového nabíjení a při té příležitosti prezentoval svou bezdrátovou nabíječku AirVOOC s výkonem 65 W. Na poměry bezdrátového nabíjení jde o nevídanou hodnotu a v praxi má dojít k nabití baterie o kapacitě 4 000 mAh za 30 minut. Netřeba asi připomínat, že je to rychleji, než za kolik se dnes většina telefonů nabije klasickým kabelem. Nabíječka má mít kruhový tvar, využívat skleněných ploch a také disponovat ventilátorem pro co nejdokonalejší chlazení. Otázkou však zůstává, kdy ji Oppo reálně uvede, stejně tak nějaké koncové zařízení.

Oppo

Kromě novinek, které boří rychlostní rekordy, se Oppo vytasilo též s nabíječkami, které cílí na cestování a přitom hodlají nabídnout dostatečně rychlé nabíjení. Mini nabíječka SuperVOOC nabízí výkon 50 W a není větší než přenosný USB 4G modem, hmotnost se zastavila na 60 gramech. S ohledem na malé rozměry je přímo na nabíječce již pouze malé USB-C.

Oppo SuperVOOC 50 W

Náročnější uživatelé na cestách jistě ocení mini nabíječku SuperVOOC s výkonem 110 W. Je samozřejmě o něco větší, ale za to dokáže dodávat více energie a je kompatibilní i s dalšími standardy rychlého nabíjení. Například SuperVOOC s 65 W nebo QuickCharge s výkonem až 36 W. Oppo v této souvislosti uvedlo, že nabíječka dokáže dodávat energii i všem konkurenčním zařízením, avšak samozřejmě různými výkony. Huawei P40 Pro dokáže nabíjet 18 W (namísto maximálních 40 W s originální nabíječkou), Xiaomi Mi 10 Pro nabije 30 W (namísto 65 W) a MacBook Pro 65 W.

Oppo SuperVOOC 110 W