Huawei představil špičkové P40, zatímco se celý trh propadá

mNews
Huawei představil špičkové P40, zatímco se celý trh propadá
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Huawei dnes představil tři telefony z řady P40, všechny mají podporu 5G
  • S 5G se chlubí i Nokia 8.3 z vyšší střední třídy, celý mobilní trh však zažívá černé období
  • mNews přináší přehled toho nejzásadnějšího z uplynulého týdne

Dnešní mNews bude plný nových telefonů, a to i přestože, že mobilní průmysl zažívá těžkou ránu. Čeká nás Huawei, Samsung a Nokia. Jdeme na to!

Huawei představil špičkové P40, zatímco se celý trh propadá – mNews

Huawei představil tři nové modely P40

P40 Lite jsme už viděli, Huawei ale právě teď představil 3 nové modely P40, P40 Pro a P40 Pro+. A zase ta pojmenování! Hodně se mi líbí záda z matného skla, výkon je samozřejmě špičkový s Kirinem 990 a 8 GB RAM. Důraz je hlavně kladen na fotoaparát, kde se vrchnolná verze chlubí desetinásobným optickým zoomem. Hlavní fotoaparát má 50 megapixelů a údajně nabídne největší snímač mezi telefony. Reálné výsledky ukáže až důkladný fototest.

Samsung Galaxy A31 má AMOLED displej

Samsung má již svoje vlajkové lodě venku, takže nás pravidelně zásobuje střední třídou. Nyní to je Galaxy A31 s 6,4palcovým Super AMOLED displejem a Full HD+ rozlišením. Ani výkonem nezklame, Helio P65 a 4 GB RAM je slušný základ a existovat má i silnější varianta. Na zadní straně jsou 4 čočky fotoaparátu, vedle hlavního i ultraširokoúhlý nebo 5Mpx makro. O úspěchu tak rozhodne až cena, ale tu, stejně jako dostupnost, zatím neznáme.

Nokia 8.3 láká na dostupné 5G

I Nokia představila hned několik nových telefonů. Asi nejzajímavější z nich je 8.3 s procesorem Snapdragon 765G, díky kterému telefon podporuje 5G. Trochu zklamáním jsou 4 fotoaparáty na zadní straně, 2 z nich mají totiž 2 Mpx. Zbývají hlavní s 64 Mpx a ultraširokoúhlý. Nokia slibuje vylepšené natáčení v noci, ale po nedávném fiasku s Nokií 9 těžko říct.

Černý únor pro telefony

Dalo se to čekat, ale minulý měsíc byl nejhorším poklesem v historii prodejů chytrých telefonů. Nové telefony se méně prodávají, ale také vyrábí. Dodávky za únor poklesly téměř o 40 %. Na vině je samozřejmě koronavirus, zavřené továrny a domácí karantény. Tak snad toto nešťastné období co nejrychleji odezní.

Tento týden byl i přes postupující nákazu plný novinek a další zajímavé zprávy najdete na mobilenet.cz.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze