Černý únor pro telefony. Dodávky nových kusů meziročně klesly o téměř 40 %

1
Černý únor pro telefony. Dodávky nových kusů meziročně klesly o téměř 40 %
Fotografie: pixabay.com
  • Jedná se o největší pokles v historii chytrých telefonů
  • Důvodem je samozřejmě rozšiřující se pandemie koronaviru
  • Obdobný propad se očekává také v březnu

Tématem číslo jedna je v poslední době pandemie koronaviru. Ať se nám to líbí, nebo ne, ovlivňuje nás všechny a také všechny služby, na které jsme byli zvyklí. Virus tvrdě zasáhl také výrobu nových mobilních telefonů. Dle agentury Strategy Analytics, o jejíž nové zprávě informoval businesswire.com, došlo během února 2020 k poklesu dodávek o 38 %. Jde o historicky vůbec největší meziroční propad v dodávkách chytrých telefonů. Zatímco v únoru 2019 bylo dodáno 99,2 miliónů zařízení, letos šlo pouze o 61,8 miliónů.

Důvodem je samozřejmě probíhající pandemie koronaviru, která v únoru probíhala především v asijských zemích. Zákazníci přestali nakupovat, současně ale došlo k výraznému útlumu ve výrobě, kdy na závody i jednotlivce dopadla různá opatření, jako je například více či méně přísná karanténa.

Analytik Yiwen Wu ze Strategy Analytics uvedl, že ačkoliv už mnohé asijské státy dokázaly šíření koronaviru zpomalit či téměř zcela zastavit, existuje spousta dalších trhů, které jsou zcela paralyzovány. Zásadní je i omezení napříč takřka celou Evropou, což znamená, že i březen bude s největší pravděpodobností ve znamení významného poklesu v dodávkách chytrých telefonů.

Diskuze ke článku
st
Myslím, že většina lidí má jiné starosti než nákup nových telefonů. Na druhé straně se možná dočkáme jejich zlevnění, což by vůbec nemuselo být špatné.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze