Nový HTC Sense 4.0 přinese Dropbox i hezčí design

2

Na kongresu MWC představí HTC nejnovější verzi své uživatelské nadstavby HTC Sense 4.0. Přináší mnoho změn, přičemž některé z nich jsou grafického rázu, jako nové widgety nebo vylepšená uzamykací obrazovka. Prostředí fotoaparátu obdrží nové funkce. Výrobce také slibuje nejpropracovanějšího e-mailového klienta.

HTC Sense patří mezi nejpopulárnější nadstavby napříč výrobci. Sense se vyznačuje vysokou mírou customizace, bohatým množstvím widgetů a efektními animacemi (včetně vydařeného widgetu počasí, který je navíc doplněný o zvukovou vložku i animace). S největší pravděpodobností můžeme očekávat, že špičková zařízení výrobce pro rok 2012 již budou mít v základu Sense 4.0.

HTC Edge bude zřejmě patřit mezi zařízení, které budou mít ve vínku Sense 4.0

Redaktoři serveru Pocketnow obdrželi testovací vzorek, který již obsahoval Sense 4.0 a my vám nyní zprostředkujeme jejich dojmy, postřehy a především novinky a změny, kterými se Sense čtvrté verze může pochlubit. Bohužel však zatím nejsou dostupné žádné screenshoty, takže se musíme spokojit alespoň s textovým dojmy.

Orientace a softwarové klávesy

Sense 4.0 bude nyní plně podporovat práci v horizontálním režimu, a to i na pohotovostní obrazovce. Oproti současnému stavu, kdy je lišta v horizontálním režimu v horní části, se nově přesunula na pravou stranu, aby se maximalizovalo využití displeje a horní lišta zbytečně neukrajovala z využitelné plochy. Vyskakovac íokna budou nyní v jednotné, šedé barvě a ikony již nově nebudou mít podobu oválného tvaru, ale zaujmou ostrými hranami. V budoucnosti se Sense přizpůsobí potřebám ovládání Androidu ICS. Místo dosavadních čtyř softwarových kláves tak budou pouze tři. Dle informací serveru navíc žádné nové zařízení HTC nebude mít softwarové klávesy na displeji (jako Samsung Galaxy Nexus), ale zůstanou věrné hardwarovým tlačítkům pod displejem.

Velké změny se dočká správce úloh. Výrobce zcela inovoval jeho vzhled a nyní bude ve stylu 3D. Podle slov redaktorů PocketNow je však neohrabaný či těžkopádný. Zřejmě design převyšuje užitečnost. Je však možné, že se do finální verze ještě tyto problémy odstraní. Uzamykací obrazovka obdrží seznam nejoblíbenějších kontaktů. Aniž bychom museli zařízení odemknout, můžeme uskutečnit hlasový hovor. Také došlo ke zpřístupnění notifikační lišty.

E-mail a internetový prohlížeč

HTC sebevědomě prohlašuje, že se jeho inženýrům podařilo vytvořit nejlépe vypadající a po funkční stránce nejschopnější e-mailový klient, který můžeme mezi Androidy nalézt. Označování zpráv není již v režii tradičního "odfajfkování" ale nyní se jednotlivé zprávy označují pomocí "kruhu". Další změnou je inovovaná postranní lišta, informující o nově příchozích a přečtených zprávách. Přijaté zprávy si můžeme nově nechat zobrazit ve dvou režimech. Každá zpráva bude pomocí šedé lišty zobrazovat krátký náhled svého obsahu. Push email, který využívá exchange synchronizaci, by měl být šetrnější k baterii. Tím docházíme i k nové funkci Smart Sync. Telefon díky ní pozná, kdy telefon sami nepoužíváme, a v tuto dobu nedojde k synchronizaci.

Internetový prohlížeč nabízí tzv. "Čtecí" režim. Pokud nás internetová stránka obtěžuje nadměrnou grafikou a jinými obrazovými materiály, můžeme jej deaktivovat a vychutnat si pouze samotný text. Nové funkce Read later a Watch later umožní uložení stránky do offline režimu a její následní přečtení v pozdější době. Můžeme si také aktuální webovou stránku přesunout na plochu pohotovostního displeje ve formě widgetu.

Nový Režim hosta se postará o bezpečí našich dat. Při jeho aktivaci nemůže třetí strana, které telefon půjčíme, přistupovat k námi vybraným aplikací a konkrétním datům, ale k základním operacím (volání, webový prohlížeč se zadáním vlastní adresy) přístup mít bude.

Fotoaparát, Beats Audio a Dropbox

Výrobce zapracoval na vylepšení funkce detekce obličejů. Nově, při pořízení snímku obličeje člověka, vyfotí zařízení pět po sobě jdoucích snímků a vybere ten nejlepší z nich. Nehrozí tak již mrknutí či jiný neduh. Externí úložiště DropBox nabídne každému uživateli 50 GB volného místa zdarma a bude integrováno do Sense a telefon bude úložiště DropBoxu používat jednoduše jako další paměťovou jednotku Jeho prostory budou provázány i s e-mailovým klientem. Pokud budeme chtít poslat soubor z Dropboxu, místo zdlouhavého stahování a odesílání velké přílohy se do e-mailu vloží pouze odkaz.

Beats Audio nyní bude rozšířeno a nově podporováno ve všech zařízeních, nesoucích Sense 4.0. Softwarové vylepšení se nebude omezovat pouze na vestavěný hudební přehrávač, ale z jeho zvukových přednostní se budou moct radovat i aplikace třetích stran. Jak jsme se ale sami přesvědčili, zvučné jméno a pouhé softwarové úpravy bez kvalitnějších zvukových čipů hudbě příliš nepomáhají.

S výčtem změn a novinek jsme nyní u konce. Co říkáte na nové Sense 4.0? Líbí se Vám novinky? Preferujete tuto nadstavbu, nebo raději dáváte přednost jiné?

Zdroje: pocketnow.com

Diskuze ke článku
Norek
Jediná věc, která mi na Sense(a většině androidech) vadí je to, že nepracují plně v landscape modu. Ta bude odstraněna, tak je docela možné, že si HTC pořídím. Jen doufám, že ještě bude vydán nějaký nový(dobrý) model s úhlopříčkou 4-. Třeba takový nový Desire. Sko mi přijde rozměrově parádní.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze