EISA Awards 2012: oceněno HTC, Sony, Nokia i Samsung

2

HTC One S získal ocenění za nejlepší telefon roku v kategorii pro sociální sítě. Druhý nejlépe vybavený smartphone série One tak navazuje na úspěchy Facebookového telefonu HTC ChaCha z loňského roku. Cenu si odneslo také Sony nebo Nokia. Samsung Galaxy S III pak vyhrál ocenění za nejlepší evropský smartphone.

Tradiční každoroční udílení cen evropské asociace European Imaging and Sound Association (EISA) má ve světě zvuk, a proto není divu, že se v jeho nominacích každoročně pere velké množství různých hraček od automobilů, přes televize až třeba právě po smarthony. EISA sdružuje padesátku specializovaných technologických magazínů z celkem 19 evropských zemí. Ty společně vybírají vítěze v několika kategoriích na základě použitých technologií, vlastností, ergonomie, designu a také peněžní hodnoty.

Nejlepší evropský smartphone je Samsung

Mezi smartphony se letos rozdělili celkem tři ceny. První z nich putovala k jihokorejskému Samsungu. Výrobce byl oceněn za svůj letošní vlajkový model Galaxy S III, který zvítězil v kategorii "Nejlepší evropský smartphone". S tímto oceněním nemůžeme než souhlasit, v současnosti bychom na trhu nenašli lépe vybavený chytrý telefon.

Samsung Galaxy S III - fotografie z recenze

Tip: Recenze Samsung Galaxy S III – Nekompromisní král

Sony opět ekologicky

V kategorii "Evropský zelený smartphone" si vítězství již podruhé za sebou odneslo Sony. V loňském roce totiž tuto kategorii vyhrál ještě coby poloviční vlastník joint-venture podniku Sony Ericsson za model Xperia mini. Letos si ale vítězství zasloužil za Xperii P. Ta podle hodnocení EISA překonává konkurenci zejména v oblasti efektivního využívání materiálů při výrobě, navíc s ohledem na životní prostředí. Telefon je například lakován pomocí nezávadných vodních barev, a má v sobě na rozdíl od některých konkurenčních přístrojů jen velmi malé množství drahých kovů. Asociace také pochválila Sony za dlouhodobou snahu a "zelenější přístup" při vyvíjení a výrobě telefonů v iniciativě GreenHeart.

Sony Xperia P - fotografie z recenze

Facebook nejlíp zvládá HTC

Poslední kategorii s názvem "Evropský telefon pro sociální sítě" vyhrálo HTC s modelem One S. EISA si na něm cení především integraci jednotlivých funkcí telefonu s nejpopulárnějšími sociálními sítěmi a pokročilost, s jakou jsou v telefonu sociální sítě použity. Mezi hodnocené funkce patří například sdílení obsahu napříč jednotlivými sítěmi nebo komunikace s uživateli na dané síti.

HTC One S - fotografie z recenze

Tip: přečtěte si také - Recenze HTC One S – Pan vyvolený

„Naším primárním cílem při návrhu nových telefonů je poskytnout uživatelům intuitivnější práci s mobilním zařízením. A právě schopnost propojit a usnadnit sdílení obsahu na sociální sítě z chytrého telefonu je něco, co v dnešní době zákazníci nejvíce vyžadují. Jsme vděční za druhé ocenění v řadě a děkujeme nejen asociaci EISA, ale především i našim zákazníkům,“ komentoval ocenění Florian Seiche, prezident společnosti HTC EMEA.

Nokia oceněna za pokrok v mobilní fotografii

Nokia 808 - první mobil s přelomovou fotografickou technologií PureView

Tip: Recenze Nokia 808 PureView – Zahoďte své fotoaparáty

Jedno z dílčích ocenění si přece jen letos odnesla i finská Nokia, jakožto poslední, alespoň částečně evropský výrobce mobilů. Týkalo se jeho inovativní technologie PureView, kterou EISA ocenila jako významný pokrok v odvětví fotomobilů. Pokud vás zajímá, jak vlastně PureView v modelu Nokia 808 PureView funguje, doporučujeme vám přečíst si náš starší článek -Nokia 808 PureView: zaostřeno na 41 Mpx fotoaparát.

Pro více informací o oceněních EISA navštivte oficiální web eisa.eu.

Zdroje: sammyhub.com, blogs.sonymobile.com, gsmarena.com