Honor V40 zaujme displejem, Huawei v prodejích padá

mNews
2
Honor V40 zaujme displejem, Huawei v prodejích padá
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Honor představil nový model View40, který zaujme krásným displejem, zadní strana připomíná poslední modely od Xiaomi
  • Samsung představil levný telefon s podporou 5G a slíbil příchod EKG do podporovaných hodinek
  • mNews přináší výběr toho nejzajímavějšího za uplynulý týden

Nový telefon představil Honor, i když trochu připomíná Xiaomi. Samsung to na nás zase zkouší s levným 5G modelem a dále si řekneme o měření EKG nebo prodejních číslech za uplynulý rok. Vítejte u mNews.

Honor V40 zaujme displejem, Huawei v prodejích padá – mNews

Honor View40 připomíná Xiaomi

Právě představený Honor View40 na první pohled vypadá jako vlajková loď s krásným zakřiveným OLED displejem, vysokým rozlišením a 120Hz obnovovací frekvencí. Zbytek spadá spíše do střední třídy. Zdvižené obočí přináší procesor Dimensity 1000+ od MediaTeku, který ale v praxi má přinést dostatek výkonu. Na zadní straně je 50Mpx snímač, 8Mpx ultraširokoúhlý objektiv a zbytečné makro. Potěší však laserové ostření. Kvůli výrazné velké čočce ale telefon připomíná některé modely od Xiaomi. Mobil byl zatím oficiálně představen pouze v Číně, takže o Google službách nepadlo ani slovo. Malá naděje existuje, ale na to si budeme muset ještě počkat.

Galaxy A32 se chlubí 5G

Již v polovině února se na český trh dostane Galaxy A32 5G, který nabídne především 5G konektivitu za příjemnou cenu. Zmíním i poměrně svěží vzhled s čistou zadní stranou. Baterie o kapacitě 5 tisíc mAh také není k zahození, ale zbytek výbavy zůstává za očekáváním. 4 GB RAM za cenu 8 tisíc korun rozhodně neohromí a největším nedostatkem je 6,5palcový IPS displej pouze s HD+ rozlišením. Mám takové tušení, že zrovna u nás podpora 5G tu cenu neospravedlní.

EKG od Samsungu již v březnu

Konkurenční nevýhodou chytrých hodinek od Samsungu třeba proti Applu byla absence měření EKG. Ne, že by to hodiny nezvládly, jen jim v Evropě chyběla patřičná certifikace. Tu však nyní Samsung získal a pracuje na aktualizaci softwaru. Ještě zbývá dořešit registrace zařízení jako zdravotnického prostředku a v průběhu března by měření EKG na podporovaných Galaxy Watch mělo začít fungovat.

Apple roste, Huawei padá

Prodejní výsledky ze 4. čtvrtletí minulého ruku přinesly překvapivé výsledky. Alespoň částečně. Na první pozici se bezpečně vyhoupl Apple s 90 miliony prodaných zařízení, k čemuž mu samozřejmě pomohly nové iPhony 12. Velký meziroční propad o 42 % naopak zaznamenal Huawei, který se s 32 miliony zařízeními propadl na 5. místo. Statistiky z celého roku už tak tragické nejsou, první místo drží Samsung, následuje Apple a Huawei. Takže z celkového pohledu se sice nic neděje, ale trend je jasný. Pro více čísel určitě mrkněte na článek.

Dali byste Huawei nebo Honoru šanci, kdyby jejich telefony zase obsahovaly Google služby? Dejte vědět do komentářů a nezapomeňte sledovat mobilenet.cz.


Diskuze ke článku
Petr Kovář
Petr Kovář
Huawei i Honoru, proč ne měl jsem P6 pak několik samsungu s potřebou 2tel čísel jsem přešel na P10 a 4 roky max spokojenost, v loni sem si řekl že je čas na upgrade tenkrát bohužel už P40 bez Google tak nakonec starší P30, mám cenovou hranici 15tis a samsung bohužel všechno placačky z plastu nebo s20 za 22tis. 12tis P30 sklo vs kov, foťák ok. Prostě skoda že p40 nema Google služby. Takze odpověď Ano pokud se vrátí Google služby a zůstane pomer ceny vs výkon tak proč ne jinak dám šanci One plus nebo Vivo telefonu
M. T.
M. T.
Bohužel hlavně padá úroveň těchto www stránek.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze