Honor chce být i dál značkou pro mladé (rozhovor)

4

Honor v čínském Shenzenu představil nový telefon Magic. My jsme měli možnost po tiskové konferenci prezidentu Honoru, Georgi Zhao, položit několik otázek. V rozhovoru nám mimo jiné prozradil plány a cíle společnosti v příštím roce a upřesnil také, jak to bude s dostupností modelu Magic na evropském trhu.

Nejvíce otázek se pochopitelně točilo kolem modelu Magic, který jsme pro vás po tiskové konferenci nafotili a přinesli první dojmy. Dle slov prezidenta Honoru se jedná o speciální koncepční telefon, na kterém si Honor chce ověřit reakce uživatelů. Na nové funkce, nové prostředí bez funkčních kláves, čtečku v přední části telefonu a mnoho dalších novinek. Podle reakce uživatelů pak ještě v tomto roce uvidíme některé novinky i v prostředí EMUI v dalších nových telefonech Honor a Huawei. Kromě toho se chce Honor zaměřit v roce 2017 zejména na zlepšení kvality fotoaparátu a celkový výkon svých telefonů.

George Zhao
George Zhao, prezident Honoru

Co se prodeje Magicu v Evropě týče, Honor jej nevylučuje, opět ale bude záležet na reakci uživatelů v domácí Číně. Pokud bude pozitivní a bude se dařit zároveň splňovat poptávku, dostane se možná Magic i do Evropy. Předtím ale bude muset Honor upravit celou řadu věcí. Některé nové inteligentní funkce založené na predikci jsou totiž navázané na čínské služby a bude je nutné buď vymazat, nebo nahradit mezinárodními alternativami. S integrací AliPay nebo sledování zásilek čínské pošty by Honor v Česku asi nepochodil.

V souvislosti s uvedením mnoha chytrých funkcí v Honoru Magic, které částečně dublují Google Now, se nabízí otázka, zda Honor po vzoru například Samsungu nechystá vlastního osobního asistenta v telefonu. To však George Zhao odmítl a uvedl, že mimo Čínu jsou spokojeni se spoluprací s Googlem a jeho službou Google Now a Google Assistant.

Honor Magic
Honor Magic představený v Shenzenu

Zajímavá je rovněž spolupráce Honoru a Huawei, pro který je Honor speciální podznačkou pro určitou cílovou skupinu. Pro mladší, dynamické uživatele. A na tom se podle prezidenta Honoru nic měnit nebude, právě naopak. V žádném případě se tak v portfoliu telefonů nebudou objevovat telefony za cenu nad 700 eur, tedy nad 19 tisíci korunami. To bude segment vyhrazený domovské značce Huawei. Tam se ostatně objevuje třeba nový model Mate 9, který se přesně za tuto cenu prodává. A čím dál tím dražší telefony v portfoliu Huawei převládají. Naopak vlajková loď Honoru, model Honor 8 v nejvyšší výbavě se prodává za 12 tisíc korun a dražší přístroje na českém trhu Honor nemá a v nejbližší době ani mít nebude.

Honor Magic: živé fotografie z čínského Shenzenu

Zatímco v Česku je Honor známý prakticky výhradně díky telefonům, na jiných trzích nesou tuto značku i tablety a hodinky. To by se mělo změnit a také na evropském i českém trhu bychom se měli dočkat Honor hodinek a tabletu. Třeba Watch S1 nebo Pad 2.

Diskuze ke článku
mental.disease
"S integrací sledování zásilek čínské pošty by Honor v Česku asi nepochodil."
Nemyslím si :-))
plfhdfpdajh
markeťákům z htc rada zdarma: mladí chtějí zajímavý design a dobrou cenu. takže htc chtít může ale chybí produkt

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze