Honor představil telefon Magic: živě z Číny

12

Honor na tiskové konferenci v čínském Shenzenu představil svůj zbrusu nový telefon Magic. Je jiný než dosavadní produkce značky, a to jak designem, tak funkcemi. Honor vyzdvihuje zejména chytré funkce, které předvídají to, co chcete dělat. My jsme pro vás přímo v Číně telefon vyzkoušeli a zde jsou naše první dojmy a fotogalerie.

Honor Magic

Honor překvapil představením zbrusu nového telefonu s neobvyklým názvem Magic. Upouští tak od zavedeného číselného označení, alespoň zde. Dává tím najevo odlišnost novinky, která přichází s výrazně zaobleným, až oblázkovitým tvarem. Pomáhá tomu na krajích zakřivený displej, kulaté boky a také zakřivená záda. Telefon padne velmi dobře do ruky i přes tenké boky. Ty jsou kovové, v barvě rose gold, která doplňuje černou přední a zadní stranu. Nutno dodat že velmi lesklou zadní stranu.

Zaujme tlačítko pod displejem, které jako by z oka vypadlo Samsungu. A co víc, nachází se v něm čtečka otisků prstů. Honor tak zde opouští své tradiční umístění čtečky na zádech. Telefon není nijak velký, 5,1palcový displej ho pasuje mezi dnešní menší modely. Srovnat ho lze se Samsungem Galaxy S6 edge. Zaoblení displeje ale není tak výrazné jako právě u S6 edge, je spíše decentní, přesto viditelné zejména když se na krajích nachází obsah. Displej každopádně potěší, má 2K rozlišení a AMOLED technologii s jasnými a zářivými barvami a temnou černou.

TIP! Recenze Honor 8 – Lesklý fešák za skvělou cenu

Ve spodní části je kovová brada trochu širší a hostí reproduktor, USB-C konektor a také důmyslný oboustranný šuplíček pro dvě nanoSIM karty. Zadní strana potěší nevystupujícími fotoaparáty, které jsou opět dva, doplněné o duální LED. Fotoaparáty mají rozlišení 12 Mpx a stejně jako třeba u Huawei P9 snímá jeden barevně a druhý pouze černobíle. Dva fotoaparáty se nacházejí i vepředu, přesněji tři. Jeden klasický a dva infračervené snímače pro lepší fotografie ve tmě. Nechybí ale ani LED blesk pro bezproblémové party selfies a dioda pro notifikace. Celý telefon je velmi dobře zpracovaný a působí hodnotně. Celý povrch je potažen vrstvou chránící telefon před UV zářením.

Honor vybavil telefon také celou paletou magických funkcí. Huawei Magic Power zajistí nabití 2 900mAh baterie na 90 % za pouhých 30 minut. Během nabíjení telefon zobrazuje na displeji i setiny procenta nabití, abyste se mohli kochat tím, jak rychle naskakují. Honor pak hodně zapracoval na rozpoznávání obličeje a očí a představil mnoho užitečných funkcí. Telefon se třeba automaticky rozsvítí, jakmile zaregistruje vaši tvář. Také sleduje orientaci vašich očí a podle nich volí orientaci displeje, ne podle natočení samotného telefonu. Už se vám tak v posteli nebude přetáčet displej tak, jak nechcete.

Honor Magic

Pokud telefon leží na stole a dorazí vám SMS, Honor Magic pouze diskrétně ohlásí novou zprávu. Jakmile se však na telefon podívá jeho majitel, zobrazí i náhled textu a fotku odesílatele. Je tak chráněno soukromí. Zajímavostí je i přizpůsobování zamykací obrazovky situaci. Když telefon pozná, že je ve tmě, nabídne rovnou tlačítko svítilny. Velmi praktickou funkcí jsou také diskrétní notifikace, když telefon pozná, že ho nesete v ruce. Nebude tak hlasitě vyzvánět, ale pouze vibrovat. Naopak když bude ležet na stole, bude vyzvánět hlasitě a vibrace vypne, protože jsou zbytečné.

Honor prezentoval také řadu chytrých funkcí, které však fungují pouze v Číně a suplují absenci Google Now a jeho predikce.

Telefon pohání procesor Huawei Kirin 950, 4 GB RAM a data si můžete uložit do 64GB vnitřní paměti. Slot pro paměťové karty k dispozici není. Novinka běží na Androidu 7.0 s novým prostředím EMUI 5.0. Zaujme například absencí softwarových kláves, telefon se ovládá výhradně domovským tlačítkem pod displejem. Dvojitým kliknutím se třeba přepínají aplikace.

Honor nabídne také verzi systému pro nadšence nazvanou Evolved. Tu bude oproti té standardní aktualizovat každé dva týdny a přinášet nové funkce.

Nový Honor Magic bude velmi limitované zboží a zpočátku bude k dispozici pouze v Číně. Startovní cena činí necelých 14 tisíc korun. Zatím není jasné, kdy se novinka dostane do Evropy a jaká bude její cena. Jisté však je, že v nejbližších měsících si této „magie“ u nás oficiálně neužijeme.

Technické parametry Honor Magic

Kompletní specifikace
Konstrukce146 × 70 × 7,8 mm, 145 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,09" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px
ChipsetHuawei Kirin 950, CPU: 8×2,3 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ?
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor2 900 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ1 2017, ?
Diskuze ke článku
Hexagon
Vyzera fajn,no ta zadna strana otrasne,taky Honor 8 vyzera omnoho lepsie. Osobne sklo nemusim,hadam najhorsi material aky moze byt.
Zdeny
Vypadá dost dobře
.
Módní zakřivení displeje, které ovšem nemá žádný užitečný význam. Naopak, zakřivení hází odlesky za kterými se skryjí informace nacpané až ke kraji ... palec dolů ;-)
Bodybuilder Strong
Telefon s QHD displejem a nepodporuje 4K video??! Nepodporuje pam. karty a má jen 64 GB vnitřní pamět, to ji hned zaplnim. Jen 12MP Fotoaparát, taky nic moc. Tak tohle se fakt nepovedlo!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze