Hledáte něco kompaktního? Mony Mint je nejmenší smartphone s 4G

10
Hledáte něco kompaktního? Mony Mint je nejmenší smartphone s 4G
Fotografie: Mony
  • Telefon má třípalcový displej a je o něco málo větší než platební karta
  • Potěší i jeho nízká cena
  • Horší je to s hardwarovými parametry a operačním systémem
  • Nyní je v crowdfundingové kampani, hotový by měl být v listopadu

Není si možné nevšimnout, jak rozměry chytrých mobilních telefonů neustále rostou. Kdo touží po kompaktním přístroji, ten musí akorát volit nejmenší zlo v kategorii, která by ještě před několika lety byla označována za phablety neboli tabletofony.

Hloupé telefony si sice drží svou velikost, ale v dnešní době už je jen s nimi obtížné existovat. Naštěstí jsou tu nezávislí výrobci a crowdfundingové projekty. Jeden z nich na indiegogo.com se pasoval do role nejmenšího chytrého telefonu schopného obsloužit LTE sítě.

Mony Mint

Začněme proto rozměry: 89,5 × 45,5 × 11,5 milimetru znamená prostor pro třípalcovou obrazovku a je to jen o něco víc, než kolik zabere půdorys platební karty. Neméně příznivá je i cena. Ta v kampani začíná na 100 dolarech a končit bude na 150, za kterou se pak přístroj dostane do volného prodeje. V korunách s českou DPH to znamená 2,5 až 3,7 tisíce.

Ve světle těchto nízkých čísel pak lze mobilu odpustit slabší výbavu. Čtyřjádrový procesor doprovází 3 GB RAM a 64GB úložiště s možností rozšíření o dalších 128 GB pomocí microSD karet. Fotoaparáty mají 5 a 2 megapixelů a přístroj zvládne obsloužit dvě SIM karty. Kapacita baterie 1 250 mAh snad nebude takový problém, jak to zní, vzhledem k tomu, že displej má jen 3 palce a rozlišení 480 × 854 bodů. Jediné, co ve specifikacích vyloženě zamrzí, je nasazení Androidu 9 v době, kdy má co nevidět přijít „dvanáctka“.

Mony Mint

Mony Mint tak nesplní sen nikomu, kdo touží po dobře vybaveném telefonu v opravdu kompaktním balení. Sami jeho autoři ho doporučují jako sekundární přístroj pro chvíle, kam si nechcete brát svůj velký, těžký a drahý telefon. Ať už jde o sport nebo večerní cestu do hospody, obvykle na takové účely sloužil starý tlačítkový model. Avšak ten už dnes nemusí dostačovat ani nenáročným uživatelům.

Mony Mint

Monty Mint by se měl do výroby a k prvním podporovatelům dostat v listopadu tohoto roku. Podmiňovací způsob je zde více než na místě, protože platí, že si jej v kampani nekupujete, ale přispíváte na jeho vývoj a výrobu. Někdy se cíl nepodaří splnit a prakticky pravidlem je v dnešní době zpoždění, často i velmi dlouhé.

Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
3" display v tele kde by se vesel klidne 4"... vyborny.
Porydge Covername
Porydge Covername
Je malej... ale do toho rámečku by se vměstnalo tak 30 migrantů.
Ladislav Polický
Ladislav Polický
Unihertz Jelly 2 má stejné rozměry, paměť 6/128 GB, čtečku otisků, NFC, infraport a je za 199 dolarů dostupný okamžitě, navíc už je to, dá se říct, zavedená značka. Tenhle kacundrek je jen špatná napodobenina.
Pavel Bureš
Pavel Bureš
Pokud bych chtěl nějaký lowend kompaktní Android, mohu přeci sáhnout třeba po SOYES S10H. Úplně nevím, co tenhle model tak zásadního přinese navíc.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze