Na Kickstarteru se chystají futuristická sluchátka. Uši nejsou třeba

2
Na Kickstarteru se chystají futuristická sluchátka. Uši nejsou třeba
Fotografie: Sentien Audio
  • Zvuk vedou skrze kosti
  • Uši tak zůstanou volné
  • Mají i mikrofon
  • Mělo by být hotovo na podzim

Pouhých čtyřicet minut stačilo na to, aby projekt Sentien Audio nasbíral na Kickstarteru dostatek prostředků, aby se mohl pustit do vývoje futuristických sluchátek. Na produktové fotografii vás možná nezaujmou, ale jakmile je uvidíte v akci, pak určitě ano.

Jejich hlavní část se totiž nezastrkává do uší, ani se k nim nepřikládá. Zvuk se k vám dostane prostřednictvím vibrací přenášených přes kosti lebky. Uši tak zůstanou volné, takže nezůstanete odříznutí od varování okolního světa. Kromě toho není zanedbatelná otázka pohodlí – podle autorů si ráno sluchátka nasadíte jako hodinky a pak ně zapomenete, stejně jako na hodinky. Váží pouhých 30 gramů a přesto by jejich baterie měla vydržet více než 24 hodin na příjmu a 10 hodin přehrávání hudby.

Nechybí ani mikrofon s potlačením okolních ruchů, takže si se sluchátky, která by jako vypadla z nějakého sci-fi filmu, vyřídíte i hovory. Vše ovládáte pomocí dotykových plošek nebo v aplikaci v připojeném telefonu. Nabíjí se skrze USB-C. Pokud projekt, za kterým stojí česko-slovenský tým, podpoříte částkou minimálně 229 dolarů (asi pět tisíc korun), pak by vám jeden exemplář měl dorazit už v průběhu září. Stejně jako u jiných podobných projektů však platí, že se nejedná o nákup, ale spíše o sponzorský dar – vlastnosti produktu i termín jeho doručení nemusejí být vždy jisté.

Diskuze ke článku
GENT CZ
GENT CZ
Nejvíce úsměvné je, že jiná společnost už 3 roky vyrábí sluchátka s tímto principem.
Pan Nikdo
Pan Nikdo
Taky to nechápu, AfterShokz je na trhu x let.
Sranda je, že zpráva se prohnala bulvárem docela masivně. A spoustu známých mi posílalo odkaz, jakožto co to je za super novinku.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze