Lamax BFit PRO2
recenze

Lamax BFit PRO2

Kvalitnější život za pár kaček

Znáte českého výrobce elektroniky Lamax? Do jeho sortimentu spadají už tři fitness trackery a tato recenze bude o nejnovějším modelu BFit PRO2. Chytrý náramek s malým dotykovým displejem ukazuje základní notifikace, měří kroky, tep i spánek, a to vše za velmi příznivou cenu.

Fitness tracker Lamax BFit PRO2 je doplněk, který upgraduje schopnosti vašeho telefonu a vylepší vaše zdraví. Díky němu budete mít neustále pod kontrolou, kolik toho nachodíte i kvalitu spánku. Nasazený ho můžete mít neustále, protože je odolný vůči prachu i vodě a díky vyměnitelným silikonovým řemínkům se hodí ke každému outfitu.

LAMAX BFit PRO2 – videorecenze

Technické parametry Lamax BFit PRO2

Kompletní specifikace
Konstrukce41 × 20 × 12 mm, 22 g, odolnost: IP67
Pásekumělý, vyměnitelný: ano, zapínání: motýlová spona
DisplejTFT TN, 0,96" (? × ? px), tvar: hranatý
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ne
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ?
Akumulátor500 mAh, nabíjení: USB A, doba nabíjení: 1:00 hodin
Dostupnostříjen 2020,

Obsah balení: krabičku strčíte i do kapsy

Z útlé papírové krabičky vysunete plastový podstavec, ve kterém najdete chytrý náramek se dvěma řemínky. Pod nimi se schovávají už jen klasické papírové letáky a brožurky s technickými specifikacemi a návodem k obsluze.

Balení LAMAX BFit PRO2

Konstrukční zpracování: lehký a pohodlný

Lamax vsadil na jednoduchost, funkčnost a pohodlí, takže pokud si právě na tyto vlastnosti potrpíte, určitě nebudete zklamaní. Samotný modul i náramek není ani velký, ani robustní, takže svou nenápadností lichotí jak dámám, tak pánům. Příjemná je také hmotnost – váží pouhých 22 gramů, a proto jej na ruce téměř neucítíte.

Jeho konstrukce je velmi jednoduchá. Na zadní plastové straně najdete senzory, které vystupují nad povrch náramku. Díky mírnému zaoblení modulu tyto senzory (při dostatečném utažení řemínku) také hezky doléhají na zápěstí. Snímání všech hodnot proto bylo vždy bezproblémové a přesné.

Balení obsahuje silikonové řemínky ve dvou barevných provedeních.

Velké plus jsou dva silikonové řemínky: červený a černý, které obdržíte už v základním balení. Nemusíte tedy nic dokupovat. Náramky mají klasickou motýlovou sponu, díky které zařízení snadno připnete na zápěstí. Jejich výměna probíhá rychle a hladce. Modul se z řemínku jednoduše vytáhne a vsune do druhého. Jediné, na co si musíte dát pozor, je to, jakým směrem modul do náramku vkládáte. Na jedné straně se totiž nachází USB-A konektor pro nabíjení.

Líbilo se nám
  • velmi nízká hmotnost
  • pohodlné nošení
  • vyměnitelné řemínky

Displej: spíše podprůměrný

Lamax BFit PRO2 má malý hranatý displej s úhlopříčkou 0,96". Konkrétně se jedná o barevný TFT panel. Nutno podotknout, že kvalitativně to není žádná sláva. Obrazovka je sice dobře čitelná i z úhlů, ale má horší rozlišení a slabší jas. Vzhledem k faktu, že na chytrý náramek chodí i základní notifikace, může samotná velikost pro někoho představovat problém. Obsah zprávy se totiž na displej nevejde a kvůli samotnému rozdělování určitých slov je čtení velmi nepřehledné. Náramek také disponuje funkcí probuzení po otočení zápěstí, která ale občas zlobí, stejně jako samotná odezva na dotyk.

Lamax BFit PRO2
Líbilo se nám
  • dobrá čitelnost
Nelíbilo se nám
  • slabší jas
  • horší rozlišení
  • horší odezva na dotyk
  • probuzení po otočení zápěstí někdy zlobí

Systém a výkon: dobrá, ale pomalá aplikace

K tomu, abyste fitness náramek spárovali s telefonem, potřebujete aplikaci VeryFitPro. Najdete ji jak v Google Play, tak v App Store, protože BFit PRO2 podporuje všechna mobilní zařízení s operačním systémem Android 4.4+ a iOS 8+.

V aplikaci najdete všechny podrobnosti týkající se vašeho spánku, srdečního tepu i denní aktivity v přehledně vypracovaných barevných grafech. Dále zde zjistíte aktuální procentuální stav baterie náramku. Nastavíte také cíle, nezbytné notifikace, na které chcete být upozorněni, a další doplňkové funkce, které zahrnují i ranní budíček v podobě vibrací.

Obdélníkový displej se ovládá vertikálním svajpováním a senzorovým tlačítkem.

Ovládání probíhá skrze dotykový displej spolu se spodním senzorovým tlačítkem. To slouží k rozsvícení obrazovky a plní funkci tlačítka „zpět“. Obsah domovské stránky pravděpodobně nikoho nepřekvapí – na displeji vždy najdete čas, datum a přibližný stav baterie. I přestože si vzhled této obrazovky můžete přizpůsobit, variant není mnoho. Vertikálním svajpováním se dostanete do menu, kde nechybí přehled notifikací, počasí, ovládání hudebního přehrávače a fotoaparátu (na které se ale bohužel nedá spolehnout), data o srdeční frekvenci a program na dechové cvičení.

Zásadní nevýhodou aplikace je pomalá synchronizace dat. Po jejím otevření je potřeba čekat poměrně dlouhou dobu, než se údaje aktualizují. Další problém představuje samovolné odpojení a opětované připojení náramku od telefonu, i přestože je telefon v dosahu Bluetooth. Tento zádrhel jsme detekovali ale jen u mobilních zařízení s Androidem. U iPhonu se za celou dobu používání nic podobného nestalo.

Stáhnout VeryFitPro

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Líbilo se nám
  • design a přehlednost aplikace
  • komunikace v českém jazyce
Nelíbilo se nám
  • pomalá synchronizace dat
  • samovolné odpojování a připojování fitness trackeru

Výdrž: menší, než byste čekali

K nabíjení kabel nepotřebujete. Modul stačí vytáhnout z řemínku, připojit třeba do počítače a do hodinky máte hotovo. Za nevýhodu by se dalo považovat, že je při nabíjení modul vzhůru nohama, takže nemůžete jednoduše zkontrolovat stav baterie, ale to je jen malý detail. Baterie má kapacitu 65 mAh a výrobce uvádí, že náramek vydrží nabitý v průměru 10 dnů. Mně osobně ale vydržel nabitý jen pět až šest dní. Tento čas se může měnit v závislosti na frekvenci využívání monitoru srdečního tepu i podle venkovních teplot.

Lamax BFit PRO2

Sportovní a zdravotní funkce: neustálý motivátor

BFit PRO2 je vybaven senzorem tepové frekvence, krokoměrem a spánkovým senzorem. Shromažďuje tedy data jak ve dne, tak v noci. Díky tomu máte neustálý přehled o kvalitě vašeho spánku, o srdeční aktivitě i o úrovni intenzity kardia během cvičení.

Můžete si vybrat až ze 14 druhů sportu.

BFit PRO2 sleduje a zapisuje data o vaší aktivitě. Na barevném displeji si člověk může přímo zvolit vykonávaný sport, spustit stopky nebo dýchací cvičení. V aplikaci je k dispozici 14 aktivit. Můžete si vybrat z klasické chůze, běhu, badmintonu, jógy, tance nebo třeba basketballu. Denní souhrn těchto aktivit se vám poté ukáže na časové ose. Náramek také dokáže využívat GPS vašeho mobilního telefonu a zaznamenávat váš pohyb při běhu nebo cyklistice. Sportovat můžete neomezeně beze strachu, že se náramku něco stane například při plavání. Zařízení je odolné vůči vodě a prachu podle stupně krytí IP67.

Líbilo se nám
  • široký výběr sportovních aktivit
  • odolnost proti prachu a vodě
  • propojená GPS z telefonu

Zhodnocení: vše potřebné za pěknou cenu

Fitness tracker Lamax BFit PRO2 bychom mohli zařadit do kategorie nejlevnějších chytrých náramků. Díky ceně, která se pohybuje okolo 800 Kč, se mu dají určité nedostatky odpustit. Náramek je lehký, designově minimalistický a příjemný na nošení. Výhodou jsou také dva silikonové náramky v balení, které se hodí jak pro muže, tak pro ženy. Měření srdečního tepu, kroků i spánku zvládá BFit PRO2 na jedničku. Kromě toho vás upozorní i na telefonní hovory a zprávy. Jednoduchý způsob nabíjení skrze USB-A konektor také stojí za vyzdvihnutí.

Lamax BFit PRO2

Nevýhodou může být podprůměrný displej se slabším jasem a nižším rozlišením, stejně jako občasné samovolné odpojení náramku a zdlouhavá synchronizace dat v aplikaci.

Konkurence

Mezi konkurenty patří například Realme Band, který je o stovku levnější, ale nedisponuje dotykovým displejem. Velikostí, hmotností a rozměry displeje se téměř neliší.

Realme Band

Konstrukce240 × 19,6 × 11,9 mm, 20 g, odolnost: IP68
Pásekumělý, vyměnitelný: ano
DisplejTFT TN, 0,96" (80 × 160 px)
Systémproprietální, kompatibilní s: Android
KonektivitaBluetooth: 4.2, ne, ne
Akumulátor90 mAh, nabíjení: USB A, doba nabíjení: 1:13 hodin

Další alternativou může být Xiaomi Mi Band 4. Za stejnou cenu dostanete kvalitnější displej i spolehlivější párovací aplikaci. Nabíjení je v tomto případě ale komplikovanější, a to skrze proprietární kolébku.

Xiaomi Mi Band 4

Konstrukce45 × 18 × 9 mm, 22,1 g, odolnost: ano
Pásekumělý, vyměnitelný: ano
DisplejAMOLED, 0,95" (120 × 240 px)
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
KonektivitaBluetooth: 5.0, ne, ne
Akumulátor135 mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 1:03 hodin
lamax-bfit-pro2
Klady
  • pohodlné nošení
  • nízká hmotnost
  • dva silikonové řemínky v balení
  • přehledná aplikace
  • odolnost proti vodě a prachu
Zápory
  • samovolné odpojení náramku
  • dlouhá synchronizace dat
  • nižší rozlišení a slabší jas displeje
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze