Google ve svých FAQ odhaluje detaily o herní službě Stadia

1
Google ve svých FAQ odhaluje detaily o herní službě Stadia
  • Funkce bude zpočátku omezena na Chrome OS a Pixely 3
  • K televizi budete potřebovat Chromecast Ultra
  • Google plánuje exkluzivní tituly

Google na jaře představil sůj „Netflix na hry“ jménem Stadia a před měsícem odhalil základní podmínky a dostupnost. I když Česká republika na seznamu spuštění v první vlně chybí, možná vás budou výhledově zajímat některé detaily o službě.

Google se totiž pilně připravuje na podzimní spuštění služby, a tak začal plnit internet souvisejícími dokumenty, například seznamem často kladených dotazů. Z nich například vyplývá, že co se mobilních zařízení týče, bude Stadia ze začátku omezena na přístroje s Chrome OS a Pixely s trojkou v názvu. Stejně tak bude alespoň se začátku služba omezena pouze na Chromecast Ultra. A ještě jedno omezení, hry půjdou hrát pouze ve 14 podporovaných zemích, takže si je nemůžete vzít na dovolenou do nepodporovaného státu. Našince to ale trápit nemusí, protože už dříve bylo oznámeno, že Česká republika prozatím nepatří mezi vybrané destinace.

Stadia

Ze stránek nápovědy lze také něco vyčíst o nabízených hrách. Mezi nimi nebudou chybět ani multiplayerové tituly a Google dokonce chystá oznámení exkluzivních titulů pro tuto platformu. Dobrou zprávou také je, že se nemusíte obávat o své zakoupené hry, pokud se je vývojář dál rozhodne nepodporovat. Zůstanou dál ve vaší knihovně, ale noví hráči už si je nebudou moct objednat.

Další série otázek se točí okolo ovladače Stadia. Ten bude prozatím povinný pouze po hraní na televizoru, telefony a zařízení s Chrome OS budou moci využít konkurenční ovladače kompatibilní se standardem HID. V případě bezdrátového připojení Stadia použije Bluetooh pouze pro navázání spojení, samotný přenos dat pak probíhá přes Wi-Fi. Také můžete využít USB-C kabel.

Diskuze ke článku
Řezňýk
Tak si to shrňme: exkluzivita na země, exkluzivita na zařízení, drahé jak prase a nutnost špičkového netu. Za rok tu bude článek o tom, jak se to Google pro nezájem rozhodl zrušit a ti, co si koupí ten předražený ovladač, se s ním můžou akorát tak škrábat na koulích.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze