Startuje služba Google Play Pass, prozatím jen v USA

Startuje služba Google Play Pass, prozatím jen v USA
Fotografie: Google
  • Tento týden Google spouští předplacenou službu pro hry a aplikace
  • Nabídka se má každý měsíc rozšiřovat
  • Měsíční předplatné vyjde na necelých 5 dolarů

Apple před dvěma týdny spustil službu Arcade, ve které uživatelé za měsíční poplatek najdou kvalitní a prověřené hry, ve kterých nebudou žádné reklamy nebo nutnost cokoliv dokupovat. Odpověď od Googlu na sebe nenechala dlouho čekat a již před časem bylo prozrazeno, že půjde o službu Google Play Pass. Dnes americká společnost oznámila, že Play Pass bude v tomto týdnu spuštěn. Prozatím bude zpřístupněn pouze v USA, avšak další regiony mají brzy přibývat.

Hned od začátku bude služba Play Pass nabízet více 350 různých her a aplikací, které budou samozřejmě již zdarma, bez dokoupitelného obsahu nebo otravných reklam. V nabídce se objeví Star Wars: Knights of the Old Republic, AccuWeahter, Monument Valley nebo Mini Metro. Každý měsíc se má navíc nabídka her a aplikací rozrůstat, díky čemuž bude více obhajitelný měsíční paušál. Ten činí 4,99 dolaru, což je zhruba 140 Kč s daní. Google nabízí 10denní bezplatnou dobu na vyzkoušení a první uživatelé, kteří si Play Pass aktivují během října, dosáhnou na zajímavou slevu, kdy je roční předplatné vyjde jen na 12,99 dolarů (přibližně 370 Kč s daní). V akci tak jeden měsíc vyjde na zhruba 31 Kč s daní.

V obchodě Google Play bude pomocí piktogramu trhacího lístku vidět, které aplikace a hry jsou součástí služby Play Pass. Google současně zmiňuje možnost Play Pass sdílet s až pěti rodinnými příslušníky, přičemž každý bude mít individuální přístup, což znamená, že každý může hrát danou hru za sebe, bez ohledu na to, jak ji má rozehranou jiný člen rodiny.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze