Google umožní koupi Google Glass komukoliv, musíte být ale rychlí

7

K chytrým brýlím Google Glass se zatím mohli oficiálně dostat pouze vybraní zájemci, kteří je testovali, a vývojáři. Google se nicméně ve snaze rozšířit je více před jejich oficiálním uvedením, rozhodl nabídnout je poprvé široké veřejnosti. Má to však dva háčky. V prodeji budou pouze jediný den, 15. dubna, a pouze ve Spojených státech.

Objednávky začne firma přijímat prostřednictvím internetu zítra v šest hodin ráno (20:00 našeho času). Cena brýlí bude 1 500 dolarů (cca 29 792 Kč) + daň. Cena je tedy stejná, jakou měli původní uživatele v programu Explorer. Google nicméně k brýlím přibalí i jedny z nedávno představených brýlových obrouček a také tmavá skla do slunečních brýlí.

TIP: Jak se používají Google Glass XE2: video a uživatelské zkušenosti

Kromě toho, že budou v prodeji pouhý jeden den, oznámil Google, že jich uvolní pouze uvedené množství. Zájemci o brýle by si tedy měli pospíšit a neváhat. Je nicméně otázkou, zda nepočkat až na finální verzi, která by měla být výrazně levnější. Za cenu přibližně 30 tisíc korun si Google Glass koupí zřejmě skutečně jen nadšenci, ale na běžné uživatele je to jednoduše příliš.

Zdroje: phonearena.com, talkandroid.com, theverge.com, google.com

Diskuze ke článku
630126
I za polovinu by to bylo příliš..
satai
Ja bych to vnimal trochu jako prvni iPhone. Cena obrovskych $599 s dvouletym uvazkem, pouzitelnost mala (jeste nebyla moznost vyvijet pro nej aplikace jinak nez v html/js), nadeje do budoucna velke.

Zda Glass budoucim uspechem posveti rozpacity zacatek, jako se to stalo u iPhone, je samozrejme otazka.
jirka
celej žhavej :D kupuju si často nový věci třeba jen na otestování a pak to prodám, ale tohle je nesmysl i pro mě
Lukáš
Zadarmo drahé, oproti klasickému vstřebávání dat z mobilu je tohle daleko kostrbatější cesta i když je to stále na oku. Pro někoho kdo není zvyklý nosit brýle by to bylo akorát trápení očí, za sebe mohu s jistotou říci, že tohle na hlavě v životě nosit nebudu:)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze