Google Glass získávají 4 nové rámečky podporující dioptrická skla

2

V poslední době hojně diskutované chytré brýle Google Glass se dnes ze strany amerického giganta dočkaly vcelku zásadního vylepšení. Google představil čtyři nové rámečky, přičemž ty nově nabízejí uchycení dioptrických skel.

Dlouho očekávaný krok ze strany Googlu se dnes stal skutečností. Odhalil nové dioptrické rámy pro své Google Glass. Tento výdobytek moderní techniky si tak budou moci užívat také uživatelé se zrakovou vadou. Nové rámy Google zahrnul do řady Titanium Collection a jsou k dispozici ve čtyřech variantách. Můžete si vybrat, zda chcete oválné čočky či ploché, případně například zvolit variantu bez spodního rámu pod čočkami.

Jak již napovídá samotný název kolekce, nové rámečky jsou vyrobeny z lehkého titanu. Jsou velmi tenké, ale zároveň údajně stále pevné. Když jsme již u přívlastků, můžeme doplnit také fakt, že nové rámečky jsou drahé. Počítejte s cenou 225 dolarů, přičemž samotné brýle stále stojí 1 499 dolarů.

Bohužel ani nové rámečky neřeší menší nepraktičnost. Jak můžete vidět na obrázcích, jedna nožička nových rámečků je kratší, neboť počítá s modulem samotných brýlí, respektive baterií, které je za uchem. To znamená, že brýle nelze pohodlně používat bez Google Glass jako klasické dioptrick, ačkoliv je lze z rámečku Google Glass pomocí šroubků odmontovat.

Google spolu s novými rámečky představil také dva nové typy slunečních skel, které nazval Classic a EDGE, a které budou k dispozici jako příslušenství. Výše zmíněné rámečky jsou v prodeji právě od dnešního dne, avšak stále platí, že se Google Glass nedají ani v USA běžně koupit. Na komerční start prodeje si ještě počkáme minimálně několik měsíců.

Zdroje: twitter.com, slashgear.com, pocket-lint.com

Diskuze ke článku
st15i
myslím že tohle byl logický krok protože většina lidí co nosí brýle je mají také dioptrické takže "strýček" google zase vydělá hromadu prachů
Fruit
Objednam je dědovi,,V hospode na vesnici bude Cool,,

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze