Na Google Glass si počkáte, v prodeji budou až za rok

8

Google usilovně pracuje na svých chytrých brýlích Google Glass, které v tuto chvíli má možnost vyzkoušet pouhá hrstka vyvolených. Pokud jste doufali, že se jejich uvedení na volný trh blíží, tak vás musíme zklamat. Nyní to vypadá, že se dočkáme až příští rok pravděpodobně na vývojářské konferenci Google I/O.

Původně jsme se měli dočkat chytrých brýlí Google Glas, které Google testuje od loňského dubna, a v únoru 2013 je nabídl úzké skupině vývojářů, do konce letošního roku. Nyní však softwarový gigant hází zpátečku a odsouvá datum uvedení na trh až na příští rok. Firma to zdůvodňuje tím, že jejich vývoj neustále probíhá a chce je tak nabídnout zákazníkům, až si bude stoprocentně jistá jejich dokonalostí.

Tip: Vstříc budoucnosti: otestovali jsme fascinující Google Glass (video)

Analytici rozhodnutí odložit začátek prodeje napřesrok vesměs chválí. Google Glass si již získaly takovou popularitu, že si firma může dovolit posunout jejich uvolnění o půl roku, aniž by se musela obávat ztráty zájmu ze strany veřejnosti. Zlí jazykové nicméně škodolibě poukazují na to, že Google je proslulý tím, že vypouští služby v betaverzích a nedodělané výrobky.

Tip: Brýle Google Glass dostávají další vylepšení

Rozhodnutí o posunutí termínu by tak nemuselo být pouze snahou Googlu napravit si v tomhle ohledu pověst, ale pravděpodobně se snaží vymyslet i nejvhodnější prodejní strategii a způsob, jak rozptýlit obavy o zneužití brýlí, otázky ochrany soukromí a bezpečnosti silničního provozu, které již způsobily, že některé společnosti a vlády preventivně v předstihu zakázali používání brýlí Google Glass na některých místech, ještě před jejich začátkem prodeje.

Zdroje: androidcommunity.com, computerworld.com

Diskuze ke článku
bob
Spis premysli, jak tam dostat tenhle patent, diky nemu zacinaji davat google glass smysl.

http://www.zive.cz/bleskovky/google-si-nechal-patentovat-reklamni-system-z-minority-report/sc-4-a-170190/default.aspx
Ladislav “AirBerlin” Šmrha
Ladislav “AirBerlin” Šmrha
A víte někdo kolik tahle sranda bude stát,až to přijde na trh?
Petr Mareček
Petr Mareček
zbytečnost podle mě
bla
At s tim jdou do pici ! :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze