Google Glass umožňuje pořízení snímku mrknutím oka

7

Google aktualizoval softwarovou výbavu svých chytrých brýlí Google Glass. Jednou z nejzajímavějších novinek nového firmwaru, který nese označení XE12, je schopnost pořizovat fotografie pouhým mrknutím pravého oka. Podle Googlu je tento způsob rychlejší než pomocí tlačítka nebo hlasovým příkazem a funguje i při zhasnutém displeji.

Mezi dalšími praktickými novinkami, po kterých uživatelé volali, je i Lock screen. Uživatelé si nově mohou ochránit svůj obsah přes zamykací obrazovku, která se odemyká pomocí gesta na touchpadu na boku brýlí. Google Glass se však naučily i odpovídat na dotazy týkající se vzdálenosti. Pokud chcete vědět, jak je daleko konkrétní místo, tak se stačí nově zeptat pomocí fráze: „How far is…“.

Přibyly však i nové aplikace přímo od Googlu, z nichž uživatel ocení zejména oficiální aplikaci Hangouts glassware , která umožní uživatelům chatovat se svými kontakty, posílat jim fotografie nebo s nimi videotelefonovat. Další nová aplikace YouTube glassware nabízí uživatelům možnost snadno nahrávat videa pořízená brýlemi na Youtube.

TIP: Vstříc budoucnosti: otestovali jsme fascinující Google Glass (video)

Brýlí Google Glass si mohou zatím užít pouze uživatele Explorer programu, kteří si je od Googlu zakoupili za 1500 dolarů. Google však potvrdil, že je v průběhu roku 2014 uvede na trh i pro běžné spotřebitele za nižší cenu.

Zdroje: pocket-lint.com, support.google.com

Diskuze ke článku
Cojecoje
Ten kdo má tiky musí počítat, že bude potřebovat pamět, tak 1tb :D :D.
Děkuji za pochopení mého příspěvku a zároveň se omlouvám těm, kterých se můj komentář dotknul.
Pěkné vánoce.
st15i
chtěl bych se zeptat nepřevažují se google glass když na jedné straně je všechno a na druhé nic?
Jan Rejmont
Jan Rejmont
A jak se ono focení mrknutím okem aktivuje? Přece to nebude fotit porád.

xzeit
Je to hrozné....celé google-glass je hrozný nápad, dobré pro úchyla, nebo špióna.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze