Google Glass obdrží aktualizaci na Android 4.4 KitKat

Chytré brýle od Googlu platí stále spíše za zařízení pro hrstku vyvolených, neboť globální prodej stále ještě nezačal. Potěšující však je, že Google brýle neustále vylepšuje a tento týden dorazí významná aktualizace s Androidem 4.4 KitKat.

Brýle Google Glass se prozatím stále ještě neprodávají. S výjimkou USA a dnešního dne, kdy si je tamní obyvatelé mohou za v přepočtu 30 tisíc korun zakoupit. Nás však nyní zajímá spíše blížící se aktualizace, která Google Glass obdaří nejnovější verzi operačního systému Android, tedy 4.4 KitKat. Sám Google uvádí, že aktualizace přinese rovněž větší stabilitu prostředí a také prodlouženou výdrž baterie, což rozhodně vítáme. Google Glass bylo doposud vcelku snadné vybít za pár hodin, což nebylo příliš praktické.

TIP! Jak se používají Google Glass XE2: video a uživatelské zkušenosti

Aktualizace z prostředí odebere videohovory, které se dle Googlu nedočkaly masivnějšího využití a při aktuálním rozšíření brýlí videohovory využívalo zhruba 10 % majitelů. Není nicméně vyloučeno, že Google videohovory někdy v budoucnu opět vrátí. Mezi drobnější novinky pak patří možnost odpovědět fotografií v Google Hangouts.

Zdroje: plus.google.com, talkandroid.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze