Google se opět strefuje do Applu kvůli RCS

3
Google se opět strefuje do Applu kvůli RCS
Fotografie: Google
  • Google vydal reklamu parodující Apple
  • V ní ukázal, proč je špatně, že se firma záměrně vyhýbá standardu RCS

Původně to vypadalo jen jako taková malá narážka ze strany Googlu. Ten už loni začal otevřeně kritizovat Apple, že ve svých zařízeních brání nasazení standardu RCS pro posílání krátkých zpráv. Hlavním důvodem nejsou podle Googlu technologické překážky, ale snaha udržet uživatele na své platformě. Zvláště ti mladší totiž špatně nesou představu, že by po změně platformy měli „špatnou barvu bubliny“.

Mohlo by se zdát, že to byla izolovaná událost, kterou jen tu a tam připomene uštěpačná poznámka při prezentacích nových produktů Googlu. V této společnosti však svoje tažení za prosazení nového formátu pro výměnu textových a multimediálních zpráv myslí vážně, což ukazuje i následující spot, který doprovází i vysvětlující kampaň na android.com.

Video působí jako parodická reklama na produkty Applu. Nový imaginární výrobek vypadá jako pager, zařízení používané v osmdesátých a devadesátých letech k přenosu krátkých textů. Přesně tak zastarale působí, když Apple trvá na používání SMS mimo svou platformu. To je příčinou mnoha problémů: chybí zabezpečení, nejsou podporována pokročilá multimédia a samozřejmě je zde už zmiňovaná a nechvalně proslulá „modrá a zelená bublina“.

Operátoři a výrobci telefonů, jako je Samsung, již technologii RCS přijali, ale Apple sveřepě trvá na svém. V lednu loňského roku kritizoval Hiroshi Lockheimer, vysoký manažer společnosti Google, Apple za to, že „brzdí uživatelský zážitek“ pro zákazníky. Apple ze svého postoje nechce ustoupit a loni na Code Conference Tim Cook prohlásil, že každý, koho frustrují jejich zelené bubliny zpráv, by si měl prostě koupit iPhone.

Diskuze ke článku
Jan Sztacho
Jan Sztacho
Jj, najednu stranu se Applu ani nedivím - od zavedení RCS (na některých mobilech pojmenováno ve zprávách jako funkce Chatu) celkem pravidelně řeším u zákazníků problém, kdy jim buď neodchází, nebo nepřícházejí SMS (restart nepomůže), až když se tato funkce vypne a jede to na klasické SMS, tak již vše OK.
Nejčastější problém po návratu z ciziny a u zn. Xiaomi...
Takže dokud na to nebude 100% spoleh, tak klidně zůstat u SMS.
Pc Wifi
Pc Wifi
jsou chvile kdy to nemaka jak ma, telefon na wifi prokazatelne celou dobu a zprava nedorucena ani hodku po odeslani v 7 vecer, az rano... a pokud pripustim verzi silne nepravdepodobnou, vypadek netu doma, tak stale sou tu mobilni data. SMS proste prijde vzdy a dokud nebude jejich nastupce mit spolehlivost miniamalne jako treba whatsapp u ktereho si nevzpominam, ze by nebylo nekdy nekomu neco nedoruceno, tak je to stale polamane a google by to mel poladit. Na znacce nezalezi, problem je mezi Samsungy, Motorolami, Xiaomi...
RiChiefson
RiChiefson
Naposledy upraveno: 26. 9. 2023 07:50
Já Vám to řeknu stručně. Google a Samsung se rádi obují do Applu ale kdyby jim to fungovalo tak nikdo nic neřekne a navíc proč jsou SMS špatně když u nás v ČR prostě SMS je prostě klasika a pokud nechceme SMS nebo RCS blbost tak tu máme tolik aplikací na komunikaci a to že něco chce Google a jiné značky neznamená že to co zaběhnutě funguje tak my se pokadíme z reklamy a vyměníme vše kvůli RCS protože panáčkové chtějí nemožné? Měli by se raději starat svůj otevřený OS který i dodnes nedokáže nahrávat tak hezky plynule jako na iOS, to né, jen urážet úspěšné, to umí každý.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze