Google rozpozná mluvenou řeč již ve 119 jazycích

3
Google rozpozná mluvenou řeč již ve 119 jazycích
  • Google nyní rozpozná mluvenou řeč v dalších 30 jazycích
  • Nově se podpory dočkaly nejvýznamnější africké a indické jazyky
  • V USA zároveň získali uživatelé možnost „psát“ emoji pouhým vyřčením jejich jména

Google investuje mnoho prostředků do vývoje svých neurálních sítí na rozpoznání hlasu a dnes jsme se tak dočkali přidání dalších 30 jazyků, které může nyní Google rozpoznat, čímž se dostáváme již na 119 podporovaných jazyků. Nově se přidala již tisíc let stará gruzínština, dva největší africké jazyky a nepřeberné množství indických jazyků. Google spolupracoval s domorodými mluvčími a sesbíral mnoho vzorků různých nářečí, aby byl diktovaný text co nejpřesnější.

Menší novinkou pro USA je hlasové „psaní“ emoji, kdy stačí říct v angličtině například frázi „mrkající emoji“ a Google jej doplní do textu automaticky za vás. Tato funkce se však začne dostávat do ostatních jazyku až někdy v budoucnu.

Přehled přidaných jazyků:

amharština (Etiopie), arménština, ázerbájdžánština, bengálština (Bangladéš, Indie), angličtina (Ghana, Keňa, Nigérie, Tanzanie), gruzínština, gujaratština(Indie), javánština (Indonésie), kannadština (Indie), khmerština (Kambodža), laoština (Laos), lotyština, malajálamština (Indie), maráthština (Indie), nepálština, sinhálština (Srí Lanka), sundánština (Indonésie), svahilština (Tanzanie, Keňa), tamilština (Indie, Singapur, Srí Lanka, Malajsie), telugština (Indie), urdština (Pákistán, Indie)

Stáhnout Google Search

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroj: blog.googl, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Řezňýk
Tak určitě, protože telefony s Androidem mají mikrofon zapnutý neustále, takže google potřebuje nějak vytřídit, o čem se kdo baví a odposlech zapnout až následně třeba na základě nějakých klíčových slov nebo spojení.
Mirek
Výborně. Ještě tak, kdyby samotné rozpoznávání posunul na úroveň applu. Iphony mi rozumí skvěle, i v autě nebo venkovním ruchu. Android, no prostě hrůza.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze