Ohebný Pixel Fold v redakci: čím nás zaujala první skládačka od Googlu?

7
Ohebný Pixel Fold v redakci: čím nás zaujala první skládačka od Googlu?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Hmotnost zařízení je skvěle rozložená a Pixel Fold se velmi příjemně drží
  • Mohou za to především rozměry, kdy je zařízení spíše širší a nižší než konkurence od Samsungu
  • Novinku začínáme testovat i s nejnovějším Androidem 14

Ohebné smartphony jsou s námi již několik let, přestože se jim v začátcích nevyhnuly různé konstrukční neduhy, existuje dnes na trhu celá řada zařízení s již „osvědčenou“ konstrukcí. V tomto duchu si nechal prošlapat cestičku i Google, jehož první skládačka Pixel Fold byla uvedena na trh dlouho poté, co jsme se dočkali prvního telefonu této konstrukce od Samsungu. Jaké jsou naše první dojmy z Pixelu Fold, který právě začínáme testovat?

Google Pixel Fold – první dojmy

Za zapůjčení Google Pixelu Fold děkujeme společnosti Alza.cz a.s., provozující internetový obchod Alza.cz, kde si smartphone můžete i zakoupit.

Sázka na šířku

Pixel Fold je na rozdíl od jihokorejské konkurence odlišný už rozměry, kdy se výrobce rozhodl vsadit na menší výšku vykompenzovanou větší šířkou. Za nás se jedná o ve výsledku správnou volbu, neboť se telefon pohodlněji drží a i širší vnější obrazovka je o něco praktičtější než vyšší (a tenčí) zobrazovací panel u Foldů od Samsungu.

Google Pixel Fold působí navzdory hmotnosti okolo 280 gramů relativně lehce, respektive je velmi dobře vyvážený, což jeho hmotnost pocitově zmenšuje. Spokojeni jsme rovněž s tuhostí ohebného pantu, který umožňuje zařízení rozevřít v nejrůznějších (i velmi ostrých/tupých) úhlech, což mnohá konkurence nenabídne. Třešničkou na dortu je pak odolnost dle IPX8, Fold tedy zvládne i ponoření pod vodu, něco, co jako první představil Samsung u svých skládaček.

Dvě 120Hz obrazovky

Většinu uživatelů pochopitelně bude zajímat především vnitřní ohebný zobrazovací panel. Uhlopříčka 7,6" i technologie OLED s podporou 120Hz obnovovací frekvence jsou víceméně zárukou kvalitní podívané. Použitý displej relativně schopně skrývá oblast ohybu, která tak nepůsobí jako pěst na oko a velmi snadno ji zcela přehlédnete. Stejně tak obrazovka, respektive vnější fólie, nepůsobí příliš „plastově“. Relativně tlusté rámečky sice nevypadají vizuálně příliš líbivě, v jedné části se však alespoň nachází selfie kamera a na druhou stranu je (podobně jako u tabletů) displej/telefon za co chytit.

Spokojeni jsme i s vnější obrazovkou, která je rovněž typu OLED, chrání ji Gorilla Glass Victus a má zcela dostačující 5,8" uhlopříčku. S tímto displejem je vysoce pravděpodobné, že uživatelé ve velkém množství scénářů zařízení nebudou vůbec rozevírat. To je na druhou stranu trochu škoda u skládačky, která se na českém trhu prodává s cenou okolo 50 tisíc korun.

Ptejte se, co vás zajímá

Google Pixel Fold právě začínáme testovat s nejnovějším operačním systémem Android 14. Vy se tak můžete tradičně ptát na vše, co vás zajímá. Na vaše dotazy odpovíme přímo v komentářích pod článkem či v připravované recenzi.

Google Pixel Fold

Rozměry139,7 × 158,7 × 12,1 mm, 283 g
DisplejOLED, 7,6" (2 208 × 1 840 px)
Fotoaparát48 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px
ProcesorGoogle Tensor G2,
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 512 GBne
Akumulátor4 821 mAh
Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Tohle je prostě špatně. To fakt chceš mít ve skládačce za půl sta skoro stejnej SoC jak v telefonu za 11k 🙄 Navíc mohl Google tomuto modelu aspoň trošku prodloužit podporu. Nakonec ty rámečky vypadají hrozně zaostale. Škoda, když v zavřeném stavu vypadá fajn. Ale jako celek za ty prachy 👎
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Je sranda že místo aby cena klesla z těch původních 49 990kč je nyní za 51 990kč, tuhle cenu vůbec nechápu, proč sakra tak vysoko, za 35000kč by to bylo úplně o něčem jiném.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze