I podle profesionálního crash testu na tom není Pixel Fold moc dobře

1
I podle profesionálního crash testu na tom není Pixel Fold moc dobře
Fotografie: Google
  • Kloub přístroje není příliš odolný
  • Totéž platí o vnitřním displeji

Uvádění první generace telefonů s ohebnými displeji provázely značné problémy. I proto se s napětím očekávalo, jak si povede tento model od Googlu, zvláště vzhledem k tomu, když je jeho značka Pixel známá nejrůznějšími problémy, nejen hardwarového rázu. Pixel Fold už se stihl rozbít při jednom z novinářských testů.

A ani u dalšího youtubera telefon nepřežil testování. Nutno však podotknout, že se jednalo o autora známého kanálu JerryRigEverything, jehož cílem je otestovat telefony až na samou hranici možností a přitom je i zničit. Není to však samoúčelná záležitost, své postupy během testování vysvětluje z hlediska odolnosti a opravitelnosti jednotlivých komponent.

A jak si vedla skládací premiéra od Googlu? Autor videa nešetří kritikou. Jako první se pustil do testování vnitřního displeje. Zatímco ten vnější přežije pokus o poškrábání až do šesté úrovni tvrdosti, ten vnitřní už se poddá někde mezi stupněm dvě a tři. Co to znamená v praxi? Nevzhlednou rýhu vyrobíte při silnějším tlaku nehtem.

Špatně si telefon vedl i při testu plamenem, naopak pády na zem zvládl bez viditelnějšího poškození. Největší kritiku však Pixel Fold sklidil za konstrukci pantu. Konkurence od Samsungu vám nedovolí zavřít telefon špatným směrem, toto bezpečnostní opatření zde zcela chybí. I bez vynaložení velké síly se vám tak snadno podaří konstrukci „překlopit“, a tím i nenávratně zničit.

Google Pixel Fold

Rozměry139,7 × 158,7 × 12,1 mm, 283 g
DisplejOLED, 7,6" (2 208 × 1 840 px)
Fotoaparát48 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px
ProcesorGoogle Tensor G2,
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 512 GBne
Akumulátor4 821 mAh
Diskuze ke článku
Pavel Slaný
Pavel Slaný
To se zase Google vyznamenal. Šmejd už v době vydání. A i kdyby byl bezproblémový, ten design je prostě předpotopní katastrofa. Ve srovnání s takovým Honorem Magic V2 vypadá vyloženě komicky. Nechápu, proč se hrnou do vlastní výroby, když to vyloženě neumějí. Dřív jim vyráběli Pixely jiní výrobci a bylo to někde jinde. Jak to, že to takové firmě jako je Google nedochází???

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze