Nový Android se jmenuje Pie a další zprávy týdne

mNews
Nový Android se jmenuje Pie a další zprávy týdne
  • Google nečekaně odhalil název Androidu 9, bude jím Pie
  • Samsung představil nový tablet pro profesionály, Honor 10 zlepšuje výkon a Applu s Huawei se daří
  • mNews každý týden přináší shrnutí těch nejzásadnějších novinek za uplynulý týden

mNews – 7. srpna

Nový Android ponese název Pie

Někde zaúřadují úniky, jindy se o to postará výrobce sám. Tentokrát jsme se s předstihem dozvěděli novinky o nové verzi Androidu. Android P totiž znamená Pie, takže žádné Pepsi, Pedro nebo Pikao. Vyvolení si ho navíc mohou v aktualizaci hned vyzkoušet. Jestli vlastníte jeden z Pixelů nebo snad Essential Phone, můžete stahovat ihned. Co vše Android Pie přináší si přečtete v našem článku. Navíc doplňme, že by se měly nové Pixely od Googlu představit již začátkem října.

Samsung představil tablet Galaxy Tab S4

I když si všichni myslí, že tablety jsou slepou větví, někdo se stále snaží. Samsung právě představil Galaxy Tab 4. 10,5palcový tablet vhodný i na práci díky slušnému výkonu, stylusu a integraci Samsung DeX. U takovéhoto zařízení je důležitá výdrž. A tady slibuje Samsung 16 hodin. LTE varianta u nás vyjde na 19,5 tisíce korun. Je to vlastně snadné – chcete tablet na práci, ale nemáte rádi Microsoft a Apple? Tohle bude téměř jediná varianta.

Aktualizace Honor 10 zásadně vylepšuje výkon

Dnes vám aktualizace dovede opravit chlazení, nabíjení… nebo třeba přidat výkon. A to je případ i Honoru 10. Ten dostává funkci GPU Turbo, díky které budou především hry vypadat lépe. Vedle toho se aktualizace týká také fotoaparátu. Umělá inteligence se postará o stabilizaci, což znamená méně rozmazaných fotek i za horšího světla.

Apple a Huawei kralují

I když si to mnozí nemyslí, s Applem je potřeba nadále počítat. Akcie společnosti letos vzrostly o 22 %, a Apple se tak stal první společností s tržní hodnotou 1 bilion dolarů. Špatně na tom nejsou ani ostatní. Huawei si polepšil a vyhoupl se na druhou pozici nejvíce dodaných chytrých telefonů za 2. čtvrtletí. Svůj podíl na tom mají řady P20 i Mate 10.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze